Pazartesi günü Anvers șehrinin Albert Kanalı'nda Deniz Polisi tarafından yapılan arama çalıșmaları sırasında iki gün önce kaybolan Julie Van Espen'in cansız bedenine ulașıldı.





Bruxelleskorner haber sitesinin haberine göre, Anvers kentinin Schilde belediyesinde ikamat eden 23 yașındaki öğrenci Julie Van Espen, Cumartesi akșamı Anvers merkezindeki arkadaşlarına giderken kayboldu.





Bugün, Albert Kanalı'nda cansız bedenine ulașıldıktan sonra Julie'nin cinayete kurban gittiği tespit edildi. Kayıpla ilgili dün geceden beri aranan 39 yaşındaki Anversli Steve B, vatandașların ihbarı üzerine bugün öğleden sonra Leuven Tren istasyonunda tutuklandı.





Dün gece polis tarafından "önemli tanık" olarak aranmaya bașlanan kișinin, cinayet zanlısı olduğundan şüpheleniliyor. Zanlının yarın hakim karșısına çıkarılacağı ve daha öncesine ait bir suç dosyası bulunduğu açıklandı.





Julie, geçtiğimiz Cumartesi günü Anvers merkezinde bulunan arkadașlarına gitmek üzere Schilde'deki evinden bisikletiyle yola çıkmıș fakat ne yazıkki gideceği yere hiç ulașmamıștı. Dün, kayıp kızın bisiklet sepeti ve kan lekeli kıyafetinin bulunmasının ardından, bugün Albert Kanalı'nda cansız bedenine ulașıldı.





Cinayet zanlısı olarak tutuklanan Anversli Steve B (39), talihsiz kızın kaybolduğu saatlerde Carrettestraat'taki Anvers Giants'ın yeni eğitim kompleksinin güvenlik kameralarından tespit edilmiș, dün geceden beri aranıyordu.





Polis, kamera görüntülerinden Steve B.'nin Julie'nin bisiklet sepetiyle 100 metre uzaklıktaki Albert Kanalı yönünde yürüdüğünü tespit etmiș, dün gece "önemli tanık" olarak arandığını duyurmuștu. Polis, adamın bulunması için vatandașlardan 200'den fazla ipucu aldı.





Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre şüpheli zanlı akşam saatlerine doğru cinayetle ilgili itiraflarda bulundu. Yarın Anvers Devlet Savcısı tarafından soruşturma hakimi karșısına çıkarılacağı duyuruldu.





Steve B.’nin ciddi bir adli geçmişe sahip olduğu ve iki kez tecavüzden yargılandığı söyleniyor. Adalet Bakanı Koen Geens, şüphelinin 2017 yılında tecavüzden dört yıl hapis cezasına çarptırıldığını ancak adamın hemen tutuklanmadığını, doğruladı.





Steve B. ceza kararına itiraz ederek temyiz mahkemesine bașvurdu, dava o zamandan bunu yana devam ediyor. Adalet Bakanı Geens'in, "Uzun bir süredir devam eden davanın hala sonuçlanamadığı doğrudur, bu beni endişelendiriyor" ifadesi zanlı hakkında çıkan haberleri doğruladı.





Steve B.'nin babası, Het Nieuwsblad gazetesine yaptığı açıklamada, savcısından psikiyatrına kadar herkesi "oğlu" hakkında uyardığı söyledi. "Oğlumun bir gün böyle birșey yapacağını biliyordum, kimse ciddiye almadı" dedi.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!





Kaynak: Bruxelleskorner