150 yıllık Royal Imtech mühendislik şirketinin yaşadığı mali sorunlar şirketin iflasına neden oldu. 22 bin çalışandan 7 bini satılan bölümler sayesinde kurtarıldı.

Hollandalı mühendislik şirketi Royal Imtech, inşaat ve teknik donanım alanında Hollanda piyasasında lider konumunda olan Royal Imtech aynı zamanda Almanya, Belçika gibi ülkelerde de ciddi bir potansiyele sahipti.

Şirket yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle son dönemde oldukça sıkıntılı dönem geçirdi ve sonunda iflastan başka çare bulamadı. Ana şirkete bağlı Imtech Marine ve Imtech Nordic kolları ise iflastan kurtarılarak satışı sağlandı. Bu şekilde 7 bin 300 çalışan için yeni bir şans doğdu.

Royal Imtech'in iflasının Hollanda tarihindeki en büyük iflaslardan biri olacağını belirten uzmanlar, inşaat ve teknik donanım sektörünün de bu iflastan etkileneceğini belirtiyor.

Öte yandan bugün yapılan bir açıklamada iflas sonrası işlemlerle kayyumun yoğun olarak ilgilendiği ve farklı bölümlerin tekrar yeniden başlangıç yapmasına çalışıldığı belirtildi.

Eğer bu satışlar gerçekleşmezse işçilerin maaşları UWV tarafından ödeneceğini belirten Kayyum Jeroen Princen, Imtech Marine ‘in araba ithalatçı ve ticaret şirketi Pon Holding ve yatırımcı firma Parcom Capital’e satışının sağlandığını açıkladı. En çok gelir getiren Imtech Nordic ise bankalara satıldı.

© SONHABER.NL