Vergi Dairesi'nde yaşanan ayrımcılık skandalının ardından, geçen yıl Verwey-Jonker Enstitüsü, Çocuk Koruma Kurulu'nun (Raad voor de Kinderbescherming) başvurusu üzerine bir araştırma başlattı. Kurum, olası ayrımcılık uygulamaları hakkında bir inceleme yapılacağını duyurdu. Ancak son günlerde basına yansıyan haberlerde, araştırmanın durma noktasına geldiği belirtildi.

Göçmen kökenli aileler söz konusu olduğunda, Çocuk Koruma Kurulu'nun Hollandalı ailelere kıyasla çok daha hızlı bir şekilde çocukları evden uzaklaştırma ve gözetim altına alma kararı verdiğine dair sık sık sinyaller aldıklarını belirten Türkler için Danışma Kurulu (IOT), iki göçmen örgütü ile birlikte tepkilerini dile getiren bir mektup kaleme aldı.

Bilindiği üzere, 9 ay sürmesi hedeflenen bu araştırma, 2000 çocuğun ailelerinden zorla alınmasına yol açan çocuk yardımı skandalının ardından gündeme geldi. Verwey-Jonker Enstitüsü, Çocuk Koruma Kurulu'nun kültürel çeşitlilik ve yoksullukla karşı karşıya kalan ailelere nasıl yaklaştığını bağımsız olarak araştıracaktı.

Volkskrant gazetesinde yer alan bir habere göre, kurul çalışanlarının deneyimlerini öğrenmek amacıyla yapılan görüşmelere yeni başlandı ve veri araştırması hazırlık aşamasında. Ancak ailelerle, Kurul'un olası ayrımcılık deneyimlerine dair yapılması planlanan görüşmeler tamamen tıkanmış durumda.

IOT, Karayipli Hollandalılar Danışma Kurulu (OCAN) ve Faslı Hollandalılar İşbirliği Kurulu (SMN), Devlet Sekreteri T.H.D. Struycken'a gönderdikleri mektupta, araştırmanın devam etmesi ve kalite standartlarına uygun olarak yapılması talebinde bulundu.

Mektupta ayrıca; ebeveynler tarafından bu konunun son derece önemli görüldüğü ve oldukça hassas bir konu olduğuna vurgu yapılarak, “Çocuk Koruma Kurulu gibi bir kurum, ayrımcılığın en ufak bir şüphesinden bile uzak olmalıdır.” ifadesine yer verildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

HOTIAD, Ekim’de yapılacak büyük etkinlik için Türk öğrencilerle bir araya geliyor HOTIAD, Ekim’de yapılacak büyük etkinlik için Türk öğrencilerle bir araya geliyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş