Geçtiğimiz günlerde Tasmim Vakfının öncülüğünde Utrecht’in bazı sokaklarına yerleştirilen panolarda Hadis-i Şerif bulunmasını hazmedemeyen Wilders’ın partisi PVV, bu sefer kendisi pano astırdı. PVV bu panolarda Kuran’dan Nisa Suresinin 34. ayetini alıntı yaptı.

Utrecht’te bazı bölgelerde asılan PVV Utrecht fraksiyonuna ait panolarında “Maar de vrouw van wie jullie ongehoorzaamheid vrezen, vermaant haar, laat haar alleen in haar rustplaatsen en slaat haar“ yazıyor.

Nisa suresi’ni 34’üncü ayetinin esası şu şekilde: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)

Tasmim Vakfı tarafından özellikle İslam’a ve Hz. Muhammed’e karşı ön yargıları kaldırması ve İslamafobiyi de frenlemesi için başlattığı kampanyada, İslam’da kadın haklarının olmadığı ön yargısını kırmak için Hadis-i Şerif kullanmıştı. Bunların içinden “De Beste zijn degene die het beste zijn hun vrouwen” (En iyi kişiler eşlerine en iyi davrananlardır) şeklinde olanı oldukça dikkat çekiciydi.

PVV’nin astırdığı panoların ise buna tepki niteliğinde olduğu belirtilirken, ayetin manasının tam olarak anlatılamadığı, verilmek istenen mesajın saptırıldığını söyleyen Hollandalı Müslümanlar tepkili.

islam pvvBirebir tercümelerde konunun yanlış anlaşılmaya müsait olduğu, böyle bir afiş ile İslamın kadın haklarına saygısı olmadığı gösterilmeye çalışıldığı gösterilen tepkilerin başında geliyor.

Utrecht PVV fraksiyon başkanı René Dercksen panolar hakkında yaptığı açıklamada “Het Verwey Jonker Enstitüsü Den Haag’da yaşayan kadınların çoğu insan haklarından uzak yaşıyor. Bu diğer şehirlerde de farklı değil. Bu kadınlar artan İslam nedeniyle deyim yerinde ise evlerine hapsediliyorlar” dedi ve daha önce asılan panolarla aynı tarzda bir pano hazırlayarak İslam’daki yanlışları göstermeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Asılan bu panolara Tasmim Vakfı da kendilerine ait facebook sayfasından cevap verdi. Vakfın yayınladığı mesaj aynen şu şekilde:
“Wij zullen negativiteit blijven bestrijden met positiviteit en wij hopen dat dankzij de aandacht die dit krijgt en zal krijgen, mensen geïnspireerd zullen worden om zelf onderzoek te doen naar het mooie en prachtige Islam met profeet Mohammed wiens leven als bewijs fungeert voor wie hij echt was. Zoals iedereen waarschijnlijk weet, is dat de Koranische teksten uit de context gerukt worden (een inmiddels bekende en heel erg cliché strategie van de PVV).”
“Wie had gedacht dat wij de PVV zover zouden krijgen dat zij Koran-versen door de stad zouden verspreiden (ironisch). Wij hopen juist dat door de aandacht die zij hieraan schenken, mensen op onderzoek uitgaan en tot de conclusie zullen komen dat het toch niet zo kan zijn dat de Islam zo kwaadaardig is en toch 1/4 van de wereld moslim is en de Islam de snelstgroeiende religie op aarde is. Er moet een reden zijn waarom mensen zich aangetrokken voelen tot de Islam en daar vragen wij van de mensen om zelf te onderzoeken wat die redenen zijn.”

© SONHABER.NL