DÜNYA

İsrail, Lübnan’daki çağrı cihazlarına sızıp patlattı! Yüzlerce yaralı var

İsrail Lübnan’daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlattı. Çoğu Hizbullah mensubu yüzlerce kişi yaralandı. Yetkililer kan bağışı için çağrı yaptı.

Abone Ol

Lübnan'da yüzlerce kişi çağrı cihazlarının patlaması sonucu yaralandı. Reuters haber ajansı, Lübnanlı güvenlik yetkililerine dayandırarak en az bin kişinin yaralandığını bildirdi. Çağrı cihazları neredeyse aynı anda patladı ve bu durum birçok yerde büyük bir paniğe yol açtı.

Hizbullah’tan bir yetkili Reuters’a yaptığı açıklamada, patlamaları "geçen yıl Ekim ayında Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların başlamasından bu yana güvenliğe yönelik en büyük ihlal" olarak nitelendirdi. 

Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, İsrail’in "pager" isimli çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu çok sayıda Lübnanlı yaralandı. NNA, "Beyrut’un güney banliyöleri ile Lübnan’ın birçok bölgesinde benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı yaşandığını duyurdu.

Patlayan çağrı cihazların daha çok Hizbullah mensuplarının veya sağlık çalışanlarının taşıdığı belirtiliyor. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cihazların patlama anları ve sokaklarda panik havasını estiği görülmekte.  Görüntülerde ayrıca, çağrı cihazlarının sinyal vermesiyle sahipleri tarafından ellerine alındığı ve bu esnada infilak ettiği görülmekte.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, acil servislere gelen yüksek sayıda yaralılarla ilgilenmek için tüm sağlık çalışanlarına görev yaptıkları sağlık merkezine gitmeleri talimatı verdi. Vatandaşlara ise kan bağışında bulunmaları çağrısı yapıldı.

NNA’ya göre, Güney Lübnan, doğudaki Bekaa Vadisi ve Beyrut'un güney banliyölerindeki hastanelerden de kan bağışı yapmaya çağrı yapıldı.

İran Büyükelçisi de yaralandı
İran yarı resmi haber ajansı Fars'ın ismi açıklanmayan bir kaynağa dayanarak verdiği haberde yaşanan patlamalarda İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani'nin de yaralandığı bildirildi. Habere göre, Mucteba Emani, hafif yaralandı ve şu anda hastanede gözlem altında.

Söz konusu iddiayla ilgili henüz İran'dan resmi açıklama gelmedi.


©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.