Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Lodewijk Asscher, ülkede işsizlik ile mücadelede yeni ek önlemler alınacağını açıkladı. Bu önlemler içinde işsizleri kişisel olarak yönlendirmek ve ek eğitim gibi olanaklar yer alıyor.

Bakan Asscher hem işsiz olan kişilerin yeni bir işe yönelmelerini sağlamak hem de işsizlik ile mücadelede daha istikrarlı sonuçlar almak için ek önlemler alınacağını duyurdu.

Asscher yaptığı yazılı açıklamada işsizlerin kişisel olarak yönlendirileceğini ve gerekli olduğu yerlerde bu kişilerin ek eğitim almalarını sağlamaya çalışacaklarını dile getirdi. Yeni ek önlemler paketinin yaklaşık 150 milyon euroyu bulacağı tahmin edilmekte.

Açıklamaya göre UWV uzun süreli işsiz kalma riski taşıyan kişiler tespit edilerek bu kişilerin ile karşı karşıya kaldıkları sorunlar ortaya çıkartılacak. Bu proje kapsamında özellikle yaşı ileri olanlar, düşük seviyeli eğitimi olanlar ve uzun süre aynı işi yapmış kişilerin dikkate alınacağı belirtiliyor. UWV uzun süreli işsiz kalma riski taşıyan kişiler için de eğitim programlarına katılmalarını sağlayacak.

WW-köprüsü olarak adlandırılan projede örneğin ödenek alan kişiler de dahil edilerek bunların işe yönelmelerine destek verilecek.

Asscher mektubunda dijital olarak yapılan yardımın yanı sıra birebir görüşmelerin de büyük önemi olduğunu belirtirken, “Dijital yardımın önemini görüyoruz. Ancak vatandaşlara yardım etmek için birebir kişisel görüşmelere ihtiyaç olduğunu da biliyoruz” ifadesini kullandı.

© SONHABER.EU