Temmuz ayı için açıklanan işsizlik rakamları, son üç ayda arka arkaya rakamların düşüş trendinde olduğunu gösterdi.

Merkezi İstatistik Ofisi (CBS) temmuz ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre temmuz ayındaki işsizlik oranları yüzde 6,8’e geriledi. Başka bir değişle temmuz ayında işsiz olarak kayıtlı olan kişilerin sayısı 603 bine indi. Haziran ayında işsizlik rakamları yüzde 6,9 olarak görüldü.

Bir yıl önce temmuz ayı işsizlik rakamları ise yüzde 7,3’tü. Öte yandan CBS verileri Temmuz ayında erkekler arasındaki işsizliğin kadınlara oranla biraz arttığını gösterdi.

Bu yılın başında mart ayında genç işsizlerin sayısı yüzde 10,8’e gerilerken, temmuz ayında yüzde 11,3’e çıktı.

Hollanda ekonomisinin geleceği ve işgücü piyasası hakkında tahminler yapan Merkezi Planlama Bürosu (CPB), yakın bir zamanda yaptığı açıklamada işsizlik rakamlarındaki düşüşün önümüzdeki yılda devam edeceğini, 2016 yılında yüzde 6,7’ye gerileyeceğini belirtmişti.

Ödenekliler

Ödenekler konusunda tek yetkili kurum UWV tarafından yapılan açıklamada temmuz ayında ödeneklileirn sayısının 10 bin artarak 420 bine ulaştığı belirtildi. Ancak bu rakamlar bir yıl öncesine göre yüzde 3,8 daha düşük.

En fazla eğitim alanında, özel işçi servisleri aracılığıyla çalışanlarda ve transport ve taşımacılık alanlarında ödenek almaya başlayanların arttığını açıklayan UWV, eğitim sezonunun tatile girmesi ile birlikte ödenek başvurusu yapanların da arttığını dile getirdi.

© SONHABER.NL