İtalya’da trafik ihlalinde bulunan Alman sürücüler artık posta kutularında ceza makbuzu görmeye başlayacak. Almanya ve İtalya arasında varılan anlaşma uyarınca, İtalyan yetkililer trafik ihlalinde bulunan Alman sürücülere ceza makbuzu gönderebilecek.

Genel olarak, Avrupa Birliği sınırları içinde işlenen trafik ihlalleri için kesilen cezalar talep edilebiliyor. Ancak İtalya, bu sistemi başka ihlaller için de kullanmaya çalıştığı için Almanya’daki yetkililer bir yılı aşkın bir süredir İtalya ile veri paylaşımını durdurmuştu.

Almanya Motorlu Taşıtlar Dairesi (Kraftfahrt-Bundesamt) tarafından yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasında araç ve sürücü bilgilerinin paylaşımı konusunda anlaşma sağlandı. İtalyan yetkililerin sorunları giderdiğini belirten daire, yeniden bilgi paylaşımına başlandığını duyurdu.

Bu anlaşma uyarınca örneğin Alman turistler için popüler tatil yeri Güney Tirol bölgesindeki Meran şehrinde veya Roma, Bolzano ve Floransa gibi turistik şehirlerde biriken on binlerce euroluk ceza artık tahsil edilebilecek. 

İtalya’da özellikle turistler, kendi araçlarıyla ya da kiralık araçlarla trafiğe kapalı olan veya trafik akışının kısıtlandığı şehir merkezlerine giriyor. Özellikle bu alanlarda bulunan kamera sistemlerine yakalanan sürücülere ceza kesiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da 1 Ekim’den itibaren neler değişecek? Almanya’da 1 Ekim’den itibaren neler değişecek?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi