DÜNYA

Joe Biden ABD başkan adaylığından çekildi

ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde yer almayacağını duyurdu, yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i önerdi.

Abone Ol

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Demokrat Parti'nin başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.  Biden başkan adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek verdiğini yazdı.

Seçime dört ay kala böyle bir karar aldığını açıklayan Biden, kararın "partisinin ve ülkesinin iyiliği için" olduğunu belirtti.

Başkan olarak hizmet vermenin hayatının en büyük onuru olduğunu belirten Biden açıklamasında, "Çekilmenin ve görev süremin sonuna dek sadece başkanlık görevlerime odaklanmanın partimin ve ülkemin iyiliğine olacağını düşünüyorum" dedi.

Haziran ayında Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'la bir televizyon tartışmasına katılan Biden, gösterdiği kötü performans nedeniyle Demokrat Parti ileri gelenlerinden de çekilmesi yönünde baskı görüyordu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.