Eylül ayında gerçekleştirilecek Bütçe Günü öncesi basına sızan bilgilere göre, önümüzdeki yıl kimsenin alım gücü düşmeyecek.

Son birkaç yıldır yaşanan sızıntı olayı bu yılda yaşandı. Eylül ayında açıklanacak 2016 bütçesi öncesi Algemeen Dagblad gazetesi bugün yayınladığı bir haberinde hükümet ortaklarının vardığı kararların bir kısmını yayınladı.

Gazetenin haberine göre kabine önümüzdeki yıl özellikle yaşlılar ve dar gelirlilerin gelir düzeylerinin geri gitmemesi için anlaşmaya vardı. Öte yandan elde edilen bilgilere göre çalışan kesim en karlı çıkacak taraf olacak.

Uzun tartışmalara neden olan dar gelirliler ile AOW’lilerin gelirinin düşeceği konusunda anlaşmaya varan VVD ve PvdA, bu açığı kapatmak için 750 milyonluk bir bütçe yaratmayı başardı.

Merkezi Planlama Bürosu (CPB) daha önce yaptığı açıklamada dar gelirlilerin ve AOW’lilerin gelirlerinin yüzde 1,3 gerileyeceği belirtilmişti. CPB’ye göre çalışanlar da yüzde 5 dolayında gelir artışı yaşayacaktı. Bu durum özellikle PvdA için kabul edilemez olarak nitelendiriliyordu.

© SONHABER.NL