Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Moral Consultancy Group tarafından düzenlenen iftar programı, Zwolle’de büyük bir katılımla gerçekleşti. Zwolle Belediyesi’nin ve HDV Zwolle Ulu Cami Kadın Kolları'nın destekleriyle organize edilen etkinlik, kadın dayanışmasını ve bireysel gücü ön plana çıkaran anlamlı anlara sahne oldu.
Program, HDV Zwolle Ulu Cami din görevlisi Hatice Harman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, Moral Consultancy Group Başkanı Gülsün Kafalı açılış konuşması yaptı.
Gülsün Kafalı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün burada, Ramazan ayının paylaşım ve bereket ruhuyla birlikte, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için bir araya geldik. Kadınlar, her toplumun temel taşıdır; değişimin ve ilerlemenin öncü gücüdür. Hayatın her alanında varlık göstererek sevgiyi, cesareti ve dayanıklılığı yansıtan kadınlar, dünyayı daha güzel ve yaşanabilir bir yer haline getiriyor. Bu anlamlı günde, birlik içinde daha aydınlık bir geleceği şekillendirme konusundaki kararlılığımızı pekiştirmek için buradayız.”
Akabinde sahneye çıkan eğitimci ve yazar Gülsemin Konca, ilham verici konuşmasında “Ben yapamam dediğin her şeyin önündeki en büyük engel sensin. Kendi önünden çekil!” sözlerini kullanarak katılımcılara unutulmaz bir mesaj verdi.
Kadınların kendi potansiyellerini fark etmeleri gerektiğini vurgulayan Konca, en büyük engelin bazen insanın kendi düşünceleri ve korkuları olduğunu belirtti. Cesaret, içsel inanç ve kendine güvenin başarıya giden yolda en önemli faktörler olduğuna dikkat çekti.
Kadınların gücü ve dayanışması ön plandaydı.
Program, farklı kültürlerden kadınların katılımıyla uluslararası bir buluşmaya dönüştü. İki dilde sunulan etkinlik, farklı ülkelerden gelen misafirler tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Etkinlik boyunca kadınlar, hem birbirlerine ilham verdiler. Hem de toplumsal roller içinde kendi varlıklarını unutmamaları gerektiğini bir kez daha hatırladılar. Programda kitap imza etkinliği de düzenlendi ve Konca, katılımcılarla birebir sohbet ederek onların sorularını yanıtladı.
Bir akşam, bin güzel anı…
İftar sofrasında yalnızca yemekler değil, umutlar ve hayaller de paylaşıldı. İki yüz elli kişinin yoğun ilgisiyle gerçekleşen bu özel buluşma, samimi ve güçlü bir kadın dayanışması atmosferinde tamamlandı.
Programın sonunda organizasyona emeği geçenlere teşekkür edilerek, bu anlamlı günün herkes için bir dönüm noktası olması temenni edildi.
Kadınların gücünü ve potansiyelini ortaya çıkaran bu özel buluşma, “Çekil kendi önünden!” çağrısıyla hafızalara kazındı.
©Sonhaber.eu