TÜRKİYE

Kahramanmaraş depremi: Can kaybı 16 bini geçti!

Abone Ol

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta ilki 7,7, ikincisi 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olarak belirlenen depremler Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i de sarstı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de depremlere ilişkin son durumu açıkladı. 

Osmaniye’de kurulan çadır kenti ziyaret eden Erdoğan burada yaptığı açıklamada depremlerde hayatını kaybedenlerinde sayısının 16 bin 170'e ve yaralı sayısının 64 bin 194’e yükseldiğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

"Osmaniye depremin vurduğu şehirlerden biridir. Şu an itibarıyla depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 16 bin 170'e ulaştı.

Yaralılarımızın sayısı ise 64 bin 194'e yükseldi. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

Osmaniye'de ise 326 bina yıkılmış, 877 vatandaşımı vefat etmiş, 2 bin 220 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

İster istemez bazı gecikmeler, eksiklikler de yaşanabiliyor.

Afet bölgesi ilanından, şu anda parlamentomuzda OHAL kararına kadar tüm adımları attık ve bir saat içerisinde de parlamento kararını verecektir."

Depremde yıkılan bina sayısının 6 bin 144 olduğu belirtildi.

Gün içerisinde AFAD'dan yapılan açıklama ise şu bilgiler paylaşıldı:
Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK’lar ve uluslararası arama kurtarma personelinden oluşan toplam 25.893 arama kurtarma personeli görev yapmaktadır. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personeli sayısı 6.479’dur.

Ayrıca AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Gönüllüler, Yerel Güvenlik ve Yerel Destek Ekipleri’nden görevlendirilen saha personel sayısı ile birlikte bölgede görev yapan toplam personel sayısı 115.688’dir.

Afet bölgesine başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, arazöz, treyler, greyder, vidanjör vb. iş makineleri olmak üzere toplam 10.363 araç sevk edilmiştir.

Afet bölgelerine 31 vali, 70’in üzerinde kaymakam, 19 AFAD üst yöneticisi ile 68 il müdürü görevlendirilmiştir.

Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı toplam 160 hava aracı ile bölgeye personel ve malzeme sevkiyatı için hava köprüsü kurulmuştur.

Bölgeye personel, malzeme sevkiyatı ve tahliye amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 20, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2 olmak üzere toplam 22 gemi görevlendirilmiştir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.