Oyuncuların da katıldığı galaya gösterilen yoğun ilgi dolayısı ile film aynı anda 8 salonda birden gösterildi fakat yine de izdihama engel olunamadı.

8 salonu da dolduran seyirciler kendilerini şanslı hissederken, sinemanın önündeki meydanda sanatçıları görmek için bekleyenlerin sayısı sağanak yağmura rağmen filmi izleme şansı bulanlardan çok daha fazlaydı.

IMG_0248

Sanatçıları getiren özel araç zorlukla sinemanın kapısına yanaşırken, oluşan izdihamda korumalar zor anlar yaşadı. Filmin başlamasından önce salonları tek tek dolaşan sanatçılar, yoğun koruma görevlilerinin arasında hayranları ile buluştu.
Consept Events tarafından organize edilen Kardeşim Benim filmi Amsterdam galasından T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu adına Muavin Başkonsolos Ulvi Darendeli sanatçılara “Hoşgeldiniz” diyerek çiçek takdim etti.

Filmde babalarının vasiyeti üzerine yola çıkan ama biribirleri ile küs iki erkek kardeşin öyküsü anlatılıyor. Babalarının verdiği adrese giden kardeşler kan kanseri bir üvey kız kardeşlerinin olduklarını öğreniyorlar. Filmin hikayesinin Hollanda’da uygun ilik bekleyen 4 yaşındaki Bade’nin durumunu akıllara getirdi.

IMG_0293

Filmin galası öncesi Bade’ye uygun ilik bulunması için broşür dağıtan Hollanda Türk Gönllüler Vakfı, sanatçılardan hayranları ile buluşan sanatçılardan Bade hakkında bir kaç cümle söylemelerini hayranlarını bu konuda duyarlı olmaya çağırmalarını istedi. Gerek menejerlerinin gerekse sanatçıların Bade hakkında tek cümle etmemeleri / duyarsızlıkları hemen hemen herkes tarafından eleştirildi.

Consept Events organizatörlerinden Fırat Özcan, Nuray Murat ve Nilgün Şahin güvenlik önlemlerinin yetersiz kalması dolayısı ile insanların zor anlar yaşadığını bazı insanların ezilme tehlikesi geçirdiklerinden dolayı salon görevlilerini eleştirerek; “ Amsterdam Pahte sinemasında tarihinde böyle bir yoğunluğun ilk kez yaşandığını söylediler. Günler öncesinden 8 salonda da biletlerin tükendiği ve gala akşamına saatler kala sinema önünde yığılma görüldüğü halde ektra önlem alınabilirdi” dediler.

IMG_0261

©SONHABER.EU