KONYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Turkcell Süper Kupa maçında tribünden atılan meşaleler ile ilgili "Bugün özellikle maçın oynandığı esnada sahaya atılan meşaleler, tribünlerde yakılan meşalelerle ilgili emniyet birimlerimiz 10'a yakın vatandaşımızla ilgili işlem yapmış durumda." dedi.

Kılıç, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki takımı da ortaya koyduğu mücadeleden dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Futbolda deplasman yasağının kaldırılmasına ilişkin soru üzerine Kılıç, bu akşam statta istenmeyen görüntülerin yaşandığını ifade etti.

Kılıç, maçtan önce de hiçbir zaman tasvip edilmeyecek görüntülerin olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bugün özellikle maçın oynandığı esnada sahaya atılan meşaleler, tribünlerde yakılan meşalelerle ilgili emniyet birimlerimiz 10'a yakın vatandaşımızla ilgili işlem yapmış durumda. Kamera kayıtlarıyla bu sayının artması muhtemel. Tribünlerde meşale yakmak yasak. Bu dünyanın bütün müsabakalarında geçerli olan bir kural. Fransa'da Avrupa Şampiyonası oynandığı sırada meşaleyle ilgili bir iki olay oldu. Yetkililer açıklama yaptı, 'bunlar futbol teröristi' dedi."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimini yendiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu akşam bir çağrı yapıyorum; tüm basın kuruluşları nasıl 15 Temmuz gecesi FETÖ'ye karşı bir ve beraber oldularsa spor medyasına da bir istekte bulunuyorum, bu olumsuzlukların içinde olan kişilerle aranıza mesafe koyun. Taraftarlara çağrıda bulunuyorum, bu tip olumsuzluklar içinde olanlarla aranıza mesafe koyun. Biz bunları Türk sporundan ve futbolundan temizlemek için son derece kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz ve hız veriyoruz. Burada tüm sporseverlere ve spor camiasına çağrım şudur; el ele beraber bu kişileri aramızdan ayıklayalım. Kulüp başkanlarına ve yöneticilerine, sporculara ve futbolculara, bakın yine duyuyorsunuz, bunları aramızdan ayıklayacağız. Hep beraber olacağız ve bunlara hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz."

Kılıç, futbolun içinde olmayan, futbolda ve sporda hiçbir şekilde kabul edilmeyecek ve istenmeyen olayları meydana getiren kişilerin emniyet güçlerince tesbit edildiğini, bu kişilerin de yargıya intikal ettiğini ifade etti.

Türkiye'de çok ciddi spor tesisi yatırımı yaptıklarını anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Rio'da Kadın Basketbol Takımı Brezilya'yı yendi, onları buradan tebrik ediyorum. Altyapı yatırımlarını yaptığımız, bu güzelim spor tesislerini inşa ettiğimiz ülkemizde, burada Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu stadın inşa edilmesinde büyük emeği vardır. Bu tesisleri bu tip olumsuzluklar yaşansın diye inşa etmiyoruz. Bu tesisleri Türkiye'nin spor altyapısını, sporunu geliştirmek için yapıyoruz. Buraya harcanan kaynaklar ülkemizin dünya arenasında itibarını artırmak için yapılan tesisler. Dolayısıyla buralarda olumsuzlukların yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz."