Şırnak'ın Silopi ilçesi Müftülüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, misafir olarak ilçeye gelen Belçikalı Patricia Katalin Bergman, İslamiyet’i seçti.

Paylaşımda Bergman’ın, internet üzerinden İslam dinini araştırırken Kur'an-ı Kerim'den etkilendiği ve Müslüman olmaya karar verdiği belirtildi.

Bergman misafir olarak gittiği Silopi’de Müftülüğe müracaat etti, ardından kendisi için ihtida merasimi düzenlendi.

Kur'an tilavetiyle başlayan merasimde, İlçe Müftüsü Ferit Bilgin, Belçikalı kadına, İslam dini hakkında bilgi verdi. Kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan kadın, "Fadile" ismini aldı.

Müftü Bilgin daha sonra Bergman’ı tebrik ederek, "ihtida belgesi" ile Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini yayınlar hediye etti.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Silopi Müftülüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Belçika’da bebeklerde solunum yolu enfeksiyonlarına karşı yeni ilaç kampanyası Belçika’da bebeklerde solunum yolu enfeksiyonlarına karşı yeni ilaç kampanyası

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi