Haber: Halil Uygun 

Remote tarafından hazırlanan, 2024 Küresel İş-Yaşam Dengesi Endeksi (Global Life-Work Balance Index) yayınlandı. Buna göre Hollanda ilk 10 ülke arasına giremedi. Belçika üçüncü sıraya yükselirken, Almanya ise altıncı sırada yer aldı.

Ülkelerin asgari ücret, tatil günleri, sağlık hizmetlerine erişim gibi çeşitli kriterler temelinde hazırlanan Endeks’in ilk sırasında ise yine Yeni Zelanda yer aldı.

Geçen yıl 7’inci sırada olan Hollanda, bu yıl 11’inci sıraya geriledi. Geçen yıl 12’inci sırada olan Belçika bu yıl 3’üncü sıraya yükseldi. Almanya ise 3’üncü sıradan 6’ncı sıraya geriledi.

Hollanda'nın endekste 11’inci sıraya gerilemesinde, Belçika ve İrlanda gibi ülkelerin iş-yaşam dengesine yönelik yenilikçi politikaları ve sağlık hizmetlerine erişim gibi kriterlerdeki gelişmeler etkili oldu.

Bu endeks, ülkelerin çalışanlarına sağladığı haklar, çalışma saatleri ve sosyo-ekonomik standartlar gibi çok çeşitli göstergelerle belirleniyor. Bu yıl ilk kez endekse kamu güvenliği kriteri de dahil edildi.

Belçika ve Almanya’ya yılın ilk karı için tarih verildi Belçika ve Almanya’ya yılın ilk karı için tarih verildi

İlk 10 Ülke:
1.  Yeni Zelanda
(80,76) - Yüksek asgari ücret ve yılda 32 gün yasal tatil hakkıyla üst sıralarda olan Yeni Zelanda, mutluluk endeksinde de güçlü bir performans sergiliyor.
2.  İrlanda (77,89) - Devlet destekli sağlık sistemi ve yüksek asgari ücreti ile İrlanda, 2023'teki 21. sıradan 2. sıraya yükseldi. En güvenli ülkeler arasında yer alan İrlanda, çalışanlarına sağladığı haklarla öne çıkıyor.
3.  Belçika (73,45) - Hastalık izni ve çalışma saati düzenlemeleriyle 3. sıraya yerleşen Belçika’da haftalık ortalama çalışma saati 35 saat olup, Avrupa’nın en yüksek asgari ücretlerinden birine sahip.
4.  Danimarka (73,45) - Yıllık 35 gün tatil hakkı ve güçlü LGBTQ+ kapsayıcılığıyla Danimarka, iş-yaşam dengesinde lider ülkelerden biri.
5.  Kanada (72,75) - Haftada ortalama 32,1 saat çalışma süresiyle en kısa çalışma haftalarından birine sahip olan Kanada, güvenli ve kapsayıcı iş ortamıyla dikkat çekiyor.
6.  Almanya (71,84) - Avrupa’nın en yüksek asgari ücretlerinden birine sahip olan Almanya, 34 saat civarında bir haftalık çalışma süresi ve dengeli iş ortamıyla öne çıkıyor.
7.  Finlandiya (71,55) - Eğitim sistemi, yüksek kaliteli sağlık hizmetleri ve yıllık 36 günlük yasal tatil hakkıyla Finlandiya, iş-yaşam dengesi açısından güçlü bir pozisyonda.
8.  Avustralya (71,35) - Kısa haftalık çalışma saatleri ve yüksek asgari ücreti ile Avustralya, iş-yaşam dengesinde başarılı bir profil çiziyor.
9.  Norveç (70,85) - Genç aileler için sunduğu çekici çalışma koşulları ve yıllık tatil hakları ile Norveç, iş-yaşam dengesinde üst sıralarda.
10. İspanya (70,60) - Çalışanlarına sunduğu 36 gün yasal tatil hakkı ve kapsamlı ebeveyn izni ile iş-yaşam dengesini koruma çabasında.

Endeksin amacı şirketlerin çalışanlarına daha iyi olanaklar sunması
Remote İnsan Kaynakları Direktörü Barbara Matthews, “Remote olarak, sağlıklı iş-yaşam dengesi politikalarının önemini vurguluyoruz” dedi. Matthews’a göre, Küresel İş-Yaşam Dengesi Endeksi’nin sağladığı karşılaştırmalar, şirketlerin iş-yaşam dengesi politikalarını geliştirerek çalışanlarına daha iyi bir iş ortamı sunmalarına yardımcı oluyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram  ve TikTok hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi