İnançlı biri olduğu ve her dinin mensubuna saygı duyduğu bilinen Fenerbahçe'nin Hollandalı eski yıldızı Dirk Kuyt verdiği bir röportajda, dinin insanı hayata bağlayan unsurlardan biri olduğunu ve kişinin tutunabileceği bir dal olduğunu belirtti. Kuyt ancak bunun dini savaş ve çıkar doğrultusunda kullanılmasının yanlış olduğunu ifade ederek, bu durumun canını çok sıktığını vurguladı, herkesi hoşgörüye davet etti.

Kuyt, “Soyunma odası dünyanın küçülmüş hali. Burada Katwijklı, Rotterdamlı, Surinam kökenli gençler, Müslümanlar, Hıristiyanlar, Katolikler bulunuyor. Soyunma odasında birbirimize gösterdiğimiz anlayış ve saygıyı normal hayatımıza da taşımalıyız. Bizler bunu o küçük odada başarabiliyorsak, dışarıda da insanların birbirine karşı daha anlayışlı olabilmesi gerek. Günümüzde bir şeyi desteklemiyorsan karşıtı oluyorsun, bu şekilde olması kabul edilemez.” İfadesini kulandı.

Dirk Kuyt'ın Türkiye'de geçirdiği süre içerisinde İslam'a olan saygısının arttığı belirtiliyor. Kuyt, “Türkiye'de yaşadığımız evde iki yardımcımız vardı İkisi de Müslüman ve oldukça saygılı insanlardı. Bize çok iyi davrandılar. Aynı zamanda hayata dair öğrenmemiz gereken daha bilmediğimiz birçok konu var. Farklı insanlar, farklı kültürler ve inançların birbirine kazandıracağı çok şey var. Bu da ancak birbirimize saygı duymayı öğrendiğimiz zaman gerçekleşebilir.”dedi.

© SONHABER.NL