Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Ostfriesland bölgesinde ortaya çıkartılan lisanssız pilot ortalığı karıştırdı. Pilotun yıllardır Harle Havalimanı’ndan Wangerooge adasına 10 binlerce yolcu taşıdığı belirtiliyor.

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Ostfriesland bölgesinde ikamet eden Wittmunder doğumlu 37 yaşındaki Alman pilotun 2007 yılından beri sahte lisansla uçtuğu tahmin ediliyor.

Basına açıklama yapan Aurich Başsavcısı Katja Paulke, hakkında soruşturma başlatılan pilotun ‘Hava Trafik Kanunu’ ihlali için 2 yıl, evrak sahtekarlığından da 5 yıla kadar ceza alabileceğini belirtti.

Mevcut kurallara göre pilotlar her iki yılda bir ‘check-uçuş’ sınavına girme mecburiyeti bulunuyor ve düzenli aralıklarla lisans, tıbbi sertifika teslim etmeleri ve uçuş saatlerini göstermesi gerekiyor.

FLN Frisia Luftverkehr GmbH Norddeich Havayolu Şirketi Genel Müdürü Olaf Weddermann NDR’e yaptığı açıklamada sözü edilen pilotun henüz bir açıklama yapmadığını, ancak bu sorumlulukları neden yerine getirmediğine de bir anlam veremediğini belirtti.

Weddermans açıklamasında 37 yaşındaki kişinin ‘Süper Pilot’ olduğunu belirtirken “O çok güvenilir, güvenlik bilinci içinde ve gözü pek bir pilottu” olarak tasvir e4ttiği lisanssız pilotun işine son verdiklerini de aktardı.

Pilotun bir bilen tarafından şikayet edildiği tahmin edilirken, Braunschweig’de bulunan Federal Havacılık Ajansı Uçuş Lisansı Sorumlu Dairesi konuyla ilgili açıklama yapmadı. Almanya’da özellikle Aşağı Saksonya bölgesinde son yıllarda ölümle sonuçlanan çok sayıda küçük uçak kazası meydana gelmişti.