Avusturya’da sosyal yardım dolandırıcılığından yakalananların yüzde 70’i yabancı! Avusturya’da sosyal yardım dolandırıcılığından yakalananların yüzde 70’i yabancı!

Lübnan'da ağırlıkla Hizbullah üyelerinin kullandığı iletişim cihazlarının patlaması sonucu ölenlerin ve yaralananların sayısı yeni patlamalarla artıyor. Salı günü en az 12 kişinin öldüğü, 3 bine yakın yaralının olduğu ilk dalga sonrası Çarşamba günü ikinci bir patlama dalgası daha yaşandı. Çağrı cihazlarından sonra bu kez telsizlerin infilak ettiği bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, ülkenin ve başkent Beyrut'un güneyinde telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi. 

Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü de Beyrut'un güneyi, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgelerinde cihazların patlaması sonucu evlerde, araçlarda ve iş yerlerinde yangınlar çıktığını belirtti.

Reuters'a konuşan bir Hizbullah yetkilisi yeni bir aşama ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Çarşamba günü meydana gelen patlamalarda de en az 20 kişinin öldüğünü, 450'den fazla yaralı olduğunu açıkladı.

İsrail basınından Jerusalem Post, Hizbullah'ın mensuplarına iletişim cihazlarından uzak durmaları talimatını verdiğini yazdı. Habere göre Hizbullah ayrıca üyelerine lityum pil içeren veya internete bağlı tüm cihazları imha etmelerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi toplanacak
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres sivillerin kullandığı cihazların silaha dönüştürülmemesi için bir kontrol mekanizması gerektiğini söyledi. BM Güvenlik Konseyi Cuma günü bu patlama dalgası ile ilgili toplanacak.

Salı günü yaşanan ilk dalga patlamalarda ikisi çocuk en az 12 kişi öldü. Lübnan Sağlık Bakanlığı en az 2750 yaralıdan 200'ünün durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Savaşta yeni bir aşamaya geçildi
Hizbullah'ın patlamalarla ilgili suçladığı İsrail'den patlamalara ilişkin açıklama yapılmadı. Ancak İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Çarşamba günü, savaşta yeni bir aşamaya geçildiğini "ağırlık merkezinin, kaynak ve birlik aktarımı ile kuzeye yönelmekte olduğunu" söyledi.

Eş zamanlı patlayan çağrı cihazlarının nerede üretildiği konusunda soru işaretleri var. Lisan sahibi Tayvanlı firma, Macaristan merkezli bir şirkete logosunu kullanma hakkını verdiğini iddia ediyor. Macaristan hükümeti ise cihazların topraklarında üretilmediğini duyurdu.

Kaynak: BBC, New York Post, Jerusalem Post
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi