TÜRKİYE

Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem!

AFAD, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Deprem birçok komşu ilde ve Suriye'de de hissedildi.

Abone Ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesinde depremin büyüklüğünün 6.0, merkez üssünün ise Akuşağı-Kale olduğu belirtildi.

Deprem çevre illerde de hissedildi
Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tokat, Erzincan, Tunceli ve Adıyaman'da da hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı, park ve meydanlarla toplandı.

Deprem sonrası Malatya'da en büyüğü 3 büyüklüğünde 2 ve üzeri birçok artçı sarsıntı kaydedildi.

Suriye devlet ajansı SANA da, depremin Haseke, Deyr ez Zor ve Halep vilayetlerinde de hissedildiğini duyurdu.

Okullar tatil edildi
Malatya'da yaşanan deprem nedeniyle tedbir amaçlı olarak eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Bakan Yerlikaya: Can ve mal kaybı bulunmamaktadır
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1 ve Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini, herhangi bir can ve mal kaybının bulunmadığını belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.