Uzun süredir finansal çöküntü yaşayan, Manfield, Dolcis ve Invito mağazalarının ana şirketi Macintosh tüm mağazalarını elden çıkartmayı planlıyor.

Uzun zamandır finansal zorluklar içinde mücadele eden ayakkabı üretimcisi Macintosh, çalışanların geleceğini garanti altına almak ve mağazaların açık kalmasını sağlamak için elindeki şirketleri satışa çıkartacağını açıkladı.

Macintosch krizi atlatmak için bir müddet önce İngiltere’deki Kwantum ve Brantano mağazalarını da elden çıkartmıştı. Bu satışlar mali destek sağlamış olsa da yeterli olmadı.

Normal şartlarda yılın son aylarının iyi bir ciro ile kapandığını belirten Macintosch sözcüsü bu yıl bunu yakalayamadıklarını kaydetti. Zalando gibi online4 üzerinden satış yapan mağazalara yenik düştüklerini belirten sözcü, “Web mağazaları, fiziki mağazalar için büyük bir problem” dedi.

Şirket hisse sahiplerinin elden çıkartılan mağazaların satışlarından bir şey kazanamayacaklarını vurgulayan sözcü toplam 550 mağaza ve 5 bin 5 yüz çalışanın geleceğini düşündüklerini bu nedenle mağazaların açık kalmasına çalıştıklarını dile getirdi.

© SONHABER.EU