Rotterdam merkezinde açılan büyük açık Pazar Markthal, buraya yerleşen dükkan sahiplerini zaman zaman mali açıdan üzüyor. Ancak girişimciler yine de kendilerine yeni gelir kapıları yaratmaya devam ediyor.

Algemeen Dagblad gazetesinde çıkan bir haber Markthal’daki dükkan sahiplerinin kendilerine yeni gelir kapısı yaratmaya çalıştığını gösterdi. Özellikle mimarisi ile turistlerin büyük ilgisini toplayan Markthal’deki dükkan sahipleri, bu bölgeye arabası ile gelerek park etmek isteyenlerden cep harçlığı çıkartıyor.

Habere göre dükkan sahipleri günlük park yeri kartlarını normalden ucuza alıyor ve bunu internet üzerinden satışa sunuyor. Satışa sunulan bu kartları alan kişi park yeri için 10 euro ucuza kart almış oluyor, ancak dükkan sahibi de bu satıştan az da olsa kar yapıyor.

1200 aracın park edebileceği Interparking direktörü Johan Tol, yapılan bu işlemlerden haberdar olduklarını belirtiyor. Tol internet üzerinden yapılan yasadışı satışlara şuanda müdahale edilmeyeceğini çünkü bunların münferit vakalar olduğunu belirtmekle yetiniyor.

Geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Makthal cafeler, restoranlar ve Pazar yerinin dışında konutların da yer aldığı, toplamda 175 milyon euroluk yatırımla gerçekleşen devasa bir kompleks.

© SONHABER.NL