Çocuklarının gittiği spor kulübünden alınan ebeveyn katkı payı veya zorunlu üyelik ücretlerini ödeyemeyen ailelerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Bu masrafları karşılayamayan ailelerin başvurduğu Leergeld Vakfı tarafından yapılan açıklamada, her geçen gün bu ailelerin sayısının arttığına dikkat çekildi.

Yerel bazda birçok kentte faaliyet gösteren Leergeld Vakfı çocukların spor faaliyetlerine devam etmesini sağlamak için mecburi üyelik ücreti veya katkı paylarını ödüyor veya bu mali açıdan zor durumda olan ailelerin çocuklarına bilgisayar, bisiklet gibi malzemelerin alınmasında, çocukların okul gezilerinde maddi destek veriyor.

2013 yılında 47 bin 142 çocuğa maddi yardım yapıldığını söyleyen vakıf yetkilileri geçen yıl bu sayının 68 bin 619 çocuğa çıktığını belirtiyor. Vakıf bu yıl yardım edilen çocuk sayısının 75 bine kadar çıkacağını tahmin ediyor.

Leergeld Vakfı başta şirketler ve kişilerden yapılan hibeler olmak üzere fonlardan ve belediyelerden destek görüyor. Toplamda 11,2 milyon euro ödeme yapan vakıf 2013 yılı bütçesinin 7,4 milyon olduğunu söylüyor.

Vakıfa yapılan yardım çağrılarının başında spor aktiviteleri ve okul masrafları geliyor. Vakıf direktörü Gaby van den Biggelaar en fazla yapılan başvurunun okulların ailelerden aldığı mecburi ebeveyn katkı payları için yapıldığını belirtirken şu ifadeyi kullanıyor: “Eğitim kurumlarına acil olarak sesleniyoruz, ailelerden alınan bu katkı paylarına bir sınırlama getirilsin!”

© SONHABER.NL