Avusturya sınır kontrollerini 2025'e kadar uzattı Avusturya sınır kontrollerini 2025'e kadar uzattı

ABD'nin gıda sağlığı kurumu CDC), McDonald's'ın quarter pounder hamburgerleriyle bağlantılı yaşanan E. coli salgınında, aralarında bir çocuğun da bulunduğu 10 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve Colorado eyaletinden yaşlı bir kişinin öldüğünü açıkladı.

CDC açıklamasında Colorado, Nebraska, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Oregon, Utah, Wisconsin ve Wyoming eyaletlerinde en az 49 vaka görüldüğü, hastaneye kaldırılanların arasında ciddi böbrek yetmezliği olan kişilerin de olduğu belirtildi.

Vakaların çoğunun Colorado (26) ve Nebraska'da (9) yoğunlaştığını belirten CDC, hastalanan kişilerin çoğunun hastalanmadan önce McDonald's'ta "quarter pounder" hamburgeri yediklerinin tespit edildiğini belirtti.

Salgına hangi malzemenin neden olduğu henüz kesin değil. Müfettişler dilimlenmiş soğan veya büyük burgerdeki sığır etinden kaynaklanmış olabileceğini belirtiyor.

McDonald's açıklaması
McDonald's yaptığı açıklamada E. coli salgınının muhtemelen belirli bir tedarikçiden alınan dilimlenmiş soğandan kaynaklandığını bildirdi. Fast food zinciri ayrıca Idaho, Nevada, New Mexico ve Oklahoma'nın bazı bölgelerinde Quarter Pounder’ın menüden çıkartıldığını duyurdu.

CDC'nin yanı sıra ABD Tarım Bakanlığı da salgını araştırıyor.

E. Coli nedir?
E. Coli, insan ve hayvanların bağırsaklarında yaşayan bir bakteri grubudur.
Genellikle zararsız olan bu bakteriler, bazı durumlarda toksin üreterek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş