Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, Rotterdam Oba Restoran’da Hollanda Türk basın mensupları ve Hollanda Türk Federasyon (HTF) mensupları ile kahvalatıda bir araya geldi.

Hollanda Türk Federasyon (HTF) Murat Gedik kahvaltının ardından başlayan programda davetlilere hitaben hoşgeldiniz konuşmasında , “Federasyon olarak Türkiye’den MHP’den milletvekilleri ve yönetim kadrolarından konuşmacılar davet ederek, burada yaşayan halkımızı bilgilendirme adına organizasyon tertip etmeye devam edeceğiz” diyerek sözü
Prof. Dr. Semih Yalçın’a bıraktı.

Ankara’da meydan gelen ve onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör olayında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa dileyerek konumasına başlayan Prof. Dr. Semih Yalçın, “Terörle mücadele çözülmeyecek bir problem değildir. Hükümet, terör problemini bitirmek istiyorsa bitirir. TSK, İstihbarat Teşkilatı, Emniyet teşkilatı buna muktedirdir. Talimat veren siyasi iradenin tutarlı olması gerekir. Biz o noktada, partimize ve politik görüşümüze güvendiğimizden dolayı o kararlılık MHP’de olduğundan dolayı terörü biz bitiririz diyoruz” dedi.

“7 Haziran sonrası şayet bir koalisyon hükümeti kurulamadıysa bunun müsebbibi Cumhurbaşkanıdır, Başbakan Davutoğlu’dur. AKP yönetimi, MHP ile gerçekleştirdiği görüşmelerde asla koalisyon kurma teklifi yapmamıştır. AKP – MHP koalisyonu kurulmadıysa bunun müsebbibi asla Devlet Bahçeli değildir” diye sözlerini sürdüren Yalçın, Türkiye’nin , 7 Haziran sonrası yeni bir döneme girdiğini ve tek başına hiç bir partiye iktidar olma görevi vermeyen halkın iradesine saygılı olduklarını söyledi.

Sorulan bir soru üzerine Yalçın, “Biz Avrupa’d en güçlü ve köklü teşkilatlarımız aracılığı ile Avrupalı Türklerin sorunlarını biliyoruz. MHP’nin iktidar olması durumunda hiçbir kimsenin şüphe ve endişesi olmasın 7 Haziran seçimleri öncesi verilen vaadler yerine getirilecektir. Avrupa’da bulunan 3 milyon seçmen başımızın tacıdır.” dedi.

1 Kasım seçimlerinin önemli olduğunu vurgılayan Yalçın, terör başta olmak üzere Türkiye’nin önündeki prblalerle baş edebilecek siyasi iradeyi bir iktidarı iş başına getirmek gerektiğini bu yüzden MHP’nin bu göreve talip olduğunu söyledi

1 Kasım’da tablonun değimemesi halinde, 7 Haziran’da olduğu gibi bir sonuç çıması halinde 2016 yılında bir erken genel seçim daha olur mu şeklinde sorulan bir başka soruya ise Yalçın, Kesinlikle olmayacağını söyleyerek, Türkiye’nin bunu kaldırmayacağını ifade etti.
1 Kasım sonrası koalisyona belirli şartların yerine getirilmesi halinde sıcak baktığını belirten Yalçın konulmasını şu sözlerle birtirdi. “Kurtuluş MHP’dedir, MHP iktidara gelmediği takdirde bu ülke bölünmeye doğru gider. Biz MHP olarak bu ülkenin bölünmemesini, bu ülkenin size hizmet eder hale gelmesini vadediyoruz. Biz kendimiz için iktidar olmayacağız, çok isteseydik ‘kırmızı plaka’ meraklısı değiliz”