2013 yılında çıkan tartışma sonucu 29 yaşındaki Mike Stok’u öldüren iki polis bugün çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Bundan iki yıl önce Rotterdam Fazantstraat’da köpeğini tasmasız olarak dolaştırdığı için polisin dikkatini çeken ve daha sonra aldığı cezaya sinirlenen Feyenoord taraftarı Mike Stok, biri kadın diğeri erkek polis ile tartışmıştı. Tartışma sonunda polislerden biri evinin bahçesine doğru giden Stok’a ateş etmiş ve öldürmüştü.

Davalı polislere göre Stok’un elinde bir balta vardı ve bunu sallayarak tehditler savuruyordu, ancak Stok’un yakınlarının avukatına göre gencin elimde sadece bir sopa bulunuyordu.

Rotterdamlı Mike Stok’un yakınlarının avukatı Desiree de Jonge mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, Stok’un yakınları arasında, alınan karardan büyük üzüntü duyulduğunu ve karara karşı kızgınlık yaşandığını dile getirdi.

Rotterdam Mahkemesi haklimi, olaydan sonra yapılan tetkiklerde tehlikeli bir durumun olmadığının tespit edildiğini ancak öncesinde buna karşı duyulan korkunu yerinde olduğuna karar verdi.

Avukat De Jonge, alınan bu karar sonrasında bir üst mahkeme yolunun gözükmediğini ve ailenin bu kararı kabul etmek zorunda kalacağını dile getirdi.

© SONHABER.NL