Türkiye, İzlanda'yı 1-0'lık skorla mağlup ederek Euro 2016 finallerinde yer almayı başardı. Peki Ay Yıldızlılar, Fransa'da gerçekleştirilecek turnuvanın kura çekimlerinde hangi torbada yer alacak?

Euro 2016, formatta yapılan değişikliklerin ardından 24 takımın 6 ayrı grupta mücadele vereceği maçlara sahne olacak.

12 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek kura çekiminde ev sahibi Fransa, son şampiyon İspanya, son dünya şampiyonu Almanya, İngiltere, Portekiz ve Belçika seribaşları olarak gruplara dağıtılacaklar.

TÜRKİYE HANGİ TORBADA?

Türkiye'nin kesin olarak hangi torbada yer alacağı, playoff turundan sonra netlik kazanacak. Playoff turunda seribaşı statüsündeki takımların en az üç tanesinin tur atlaması halinde A Milli Takım 4. torbada kalacak. Gerçekleşecek eşleşmelere göre, Türkiye'nin 3. torbada yer alma ihtimali de var.

ÜÇ TAKIM BİZDEN GERİDE

UEFA ülkeler sıralamasında İrlanda Cumhuriyeti, Norveç ve Slovenya bizden geride bulunuyorlar. Seribaşı olmayıp puan olarak bizden önde olan tek ekip ise Danimarka. Playoff turunda Bosna, Ukrayna, İsveç ve Macaristan seribaşı statüsünde olacaklar ve rakipleri Danimarka, İrlanda, Norveç ya da Slovenya'dan biri olacak. Seribaşı takımların tamamının UEFA puanı Türkiye'den daha iyi durumda.

PEKİ 3. TORBAYA NASIL YÜKSELİRİZ?

İrlanda, Norveç ve Slovenya üçlüsünden iki tanesi seribaşı ekipleri devirip turnuvaya katılmayı başarırsa, Türkiye 12 Aralık 2015'teki kura çekimine 3. torbadan katılma hakkı kazanacak. Danimarka'nın seribaşı rakibini eleyip elememesi ise Türkiye'nin konumunu etkilemiyor.

Eğer İrlanda, Norveç ya da Slovenya'dan en az iki tanesi playoff turunda rakibini elerse Türkiye iki basamak yükselecek ve kendisini 3. torbada bulacak.