T. C. Rotterdam Başkonsolosluğu Ticari ataşesi Osman Tarık Gençosmanoğlu’nun verdiği bilgiler iş insanları, yatırımcılar ve
STK temsilcileri tarafından ilgi ile takip edildi.

Kadın girişimcilerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantı ile ilgili olarak Gençosmanoğlu memnuniyetini dile getirdi ve bu tür toplantıların devamlılığının önemine vurgu yaptı.

Davetlilere selamlama konuşması yapan MÜSİAD Rotterdam Başkanı Mustafa Duyar ise, 2019 yılında bu tür toplantı ve işbirliklerini artıracak bir dizi yurt dışı seyahatleri planladıklarını söyledi.

Yatırımcılara Türkiye’nin maddi destek ve teşvikler başlıklar halinde şöyle:

Kollektif, komandit, anonim, limited ve kooperatif şirketlerinin yararlanabileceği teşvikler.

Dogrudan yapılan destekler:
İhracat destekleri
Mal ve hizmet ticareti
Pazar araştırması ve pazara giriş destegi
Pazar’a giriş belgelerinin desteklenmesi
Fuarlara katılım destegi
Yurt dışı birim, marka ve tanıtım desteği
Tasarım destegi

Dolaylı destekler:
ihracatçıya alıcı kredisi ve sigorta tazmin desteği
vergisiz hammadde destegi



Toplantı, genel bilgilendirmenin ardından katılımcıların soruları ve cevaplarla devam etti. İki saati aşkın süren toplantının ardından MÜSİAD Rotterdam Başkanı Mustafa Duyar’ın Ticari Ateşe Gençosmanoğlu’na plaket ve hediye takdimi ile son buldu.

Toplantının planlanan kısmının sona ermesi ile davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulurken, davetlilerin ikramlar eşliğinde ikili sohbetlerde karşılıklı fikir teatisinde bulunma imkanı yakalamış oldular.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Haber: Başkahaber.eu