Anversli 21 yaşındaki Silke Raats sosyal sorumluluk projesi için başını kapattı Müslüman gibi davranmaya çalıştı ama almadığı hakaret kalmadı. Raats 10 gün sonra dayanamayarak projesini sonlandırdı.

Yaşadıklarını Gazet van Antwerpen’e anlatan Silke Raats, “okulda neredeyse herkes beni yok saydı. Suriye’ye gidip onları bombalardım” ifadesini kullandı.

Başlattığı bir aylık proje için başını kapatan, Fatiha suresini öğrenen ve bir Müslüman gibi alkol ve domuz etinden uzak yaşamaya başlayan Silke Raats, projeye başladığı andan itibaren soru yağmuruna tutulduğunu belirtiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=219jUfAw3KQ

Raats gazetedeki açıklamasında şunları dile getiriyor: “Müslüman mı oldum? Müslüman biri ile bir arkadaşlığım mı var? Bir daha iş bulamayacağımın farkında mıymışım? Bunları sordular bana.” En fazla kendi arkadaş çevresinden gelen olumsuz tepkilerden dolayı çok etkilendiğini belirten genç kız, “kısa süre içinde insanlar benden uzaklaşmaya başladı. Bana bakmıyorlardı bile. Yanımdan geçip gidiyorlardı ve beni yok sayıyorlardı. Aynısını uzun yıllardır arkadaşım olan ve yaz tatilini birlikte geçirdiklerim de yaptı” dedi.

Yaşadıklarından sonra projesini sonlandıran Silke Raats, 10 günlük deneyimlerini anlattığı bir videoyu “10 gesluierde dagen'” ismi ile Facebook üzerinden yayınladı.

SONHABER.EU