Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan Paris'e giden trende yaşanan ve 3 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırı sonrası bir açıklama yapan Müslüman Hollandalı Victor Droste, yaşananların bir eylem değil bir reaksiyon olduğunu söyledi.

RTV Oost’a bir açıklama yapan Heeten’lı 27 yaşındaki Victor Droste, geçen gün Thalys trenine saldıranları anladığını aslında bunun bir eylem değil olanlara karşı bir reaksiyon olduğunu dile getirdi. 2013 yılında IŞİD’e katılmak için Suriye’ye giden Droste olay sonrası yaptığı açıklamada, yaşananların birazda Batının hatalarından kaynaklandığını söyledi.

Suriye’de IŞİD’e katılan ve oradan kanala açıklama yapan Droste, batının bu topraklarda kalması halinde, saldırıların devam edeceğini vurguladı.

Wilders ve Islam

Açıklamasında Geert Wilders yüzünden İslam’la karşılaştığını ve daha sonra Müslüman olmayı tercih ettiğini belirten Droste “Wilders’ın çıkışı ile İslam’ı araştırmaya başladım. Nasıl böyle bir salak bu kadar popüler olabildi? Birçoğuna göre o halkın dilini konuşuyor. O zaman düşündüm Hollanda bu kadar dibe mi çöktü?”

Hollanda’ya saldırı


Yaşanan tren saldırısından sonra Hollanda’nın şuanda saldırı olacak diye korkmasının yersiz olduğunu dile getiren Droste, “Ancak neden Müslümanların batıda eylem yaptıklarını düşünmelerini istiyorum. Aslına bu eylem değil bir reaksiyondur.”dedi.

Geri dönüşü düşünmüyor

Hollanda’ya geri dönmeyi düşünmediğini dile getiren Droste, Hollanda pasaportu olduğu halde döndüğünde büyük ihtimalle Amsterdam Schiphol sınırında sıkıntı yaşayacağını bildiğini belirtti.

© SONHABER.NL