Adalet ve Savunma Bakanlığına ayrılan bütceyı tartışan Hollanda meclisine damgayı vuran konu Müslümanların terörle ilgili paylaşımları oldu.

VVD Fraksiyon Başkanı Halbe Zijlstra, Hollandalı Müslümanların ikinci ve üçüncü jenerasyonlarının da entegrede sınıfta kaldığına değindi. Zijlstra bunun yanı sıra, Müslümanların özellikle Facebook üzerinden yaptıkları paylaşımlarından hoşnut olmadığını dile getirdi. ' Cihat Avrupa'ya geldi ' gibi paylaşımların yer aldığına dikkat çelen Zijlstra, ''terör olaylarına sevinenler bile oluyor '' dedi.

Zijlstra, Müslümanların paylaşımlarına 'utanç verici ' yorumunda bulunurken, Müslüman toplumundan bu paylaşımlarla ilgili bir açıklama beklediğini dile getirdi. Aynı zamanda Müslümanların terörden uzak durması gerektiğini ifade etti.

PVV Parti Başkanı Wilders ise ,''DAEŞ ile mücadelede sınırları kapatmalıyız. Suriye'ye savaşmaya gidenler geri geldiklerinde hapise atılmalı ve vatandaşlıkları ellerinden alınmalı. Başbakan Rutte savaşta olduğumuzu kabullenmeli ve ona göre önlemler almalı. Paris bize çok uzak değil. Orada olanlar bizde de yaşanabilir '' ifadesini kullandı.

Diğer taraftan CDA Parti Lideri Buma, Rutte'yi etkisiz kalmakla suçladı. Halkın tedirgin olduğunu ve Rutte'nin bir lider gibi halkını sakinleştirmeyi beceremediğini belirtti. Buma, Adalet ve Savunma Bakanlığına ayrılan bütceyi ' sadaka ' olarak değerlendirdi.

SONHABER.EU