Belçika'nın başkenti Brüksel, öfkeli çiftçilerin traktörlü protesto eylemine sahne oldu. Almanya, Fransa, Hollanda gibi çevre ülkelerin yanı sıra Belçika'dan yüzlerce süt üreticisi Brüksel'de traktörleri ile trafiği felç ederken, düşük süt fiyatlarını protesto etti.

Avrupalı süt çiftçiler seslerini duyurmak ve düşük süt fiyatlarını protesto etmek için iki gün sürecek bir eylem için başkent Brüksel'de akın etti. Almanya, Fransa ve Hollanda'nın yanı sıra Belçika'dan bine yakın çiftçi Avrupa Parlamentosu (AP) önünde toplanarak burada kamp kurdu. Avrupa Süt Üreticileri Birliği'nin (European Milk Board) organize ettiği traktörlü protesto eylemi sabah saatlerinden itibaren Brüksel'e giden otoyollarda uzun araç kuyruklarına neden olurken, öğleden sonra başkente ulaşan yüzlerce traktör Brüksel trafiğin ana yollarındaki trafiği felç etti.

Avrupalı çiftçiler düşük süt fiyatlarını protesto ederken, Avrupa Birliği'nin alacağını duyurduğu tasarruf paketinden sonra daha az devlet ödeneği alacakları endişesini taşıyor. En düşük gelir marjı ile yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarının altını çizen öfkeli çiftçiler, iki gün sürdürecekleri protestolarla yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Öte yandan Belçika Tarım Bakanı Sabine Laruelle, Belçika'nın AB kurumlarını ikna etmek içine ellerinden geleni yaptıklarını fakat bunun yeterli olmadığını kaydetti. Belçikalı bakan, tüm çiftçileri kapsayacak AB düzeyinde tek bir düzenlemenin olması gerektiğini savundu. Ürünün ilk ve en küçük halkasını oluşturan süt üreticilerin daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.