Melbourne Üniversitesi Natuur Communications uzmanlarınca yüksek psikotik rahatsızlık riski taşıyan gençler arasında yapılan bir araştırmaya göre, uzun süreli omega3 kullanımı psikotik rahatsızlıkların oluşumunu engelliyor.

Yaklaşık on yıl önce Paul Amminger diğer birkaç uzmanla birlikte yaptığı araştırmada psikoz riski taşıyan 81 gençle çalıştı. Uzman bu araştırmasında deneklerdeki ilk psikozun bir yıl ertelendiğini buldu.Bu araştırma için 81 denek 12 hafta boyunca omega3 içti.

Araştırmanın devamında yani 7 yıl aradan sonra bakıldığında, alınan Omega3'lerin etkisinin devam ettiği gözlemlendi. Omega3 kullanan deneklerin sadece yüzde 10'unda bu geçen süre içinde psikoza rastlandığı belirtiliyor.

Amminger araştırma hakkında şunları dile getiriyor: "bu araştırma sonucu ile Omega 3 yağ asitlerinin alımıyla, psikotik rahatsızlıkların daha fazla artmasının net bir şekilde önüne geçildiğini gördük."

Yine de riskli grupların bir anda yüksek dozda Omega 3 almasını tavsiye etmediklerini belirten uzman, "yeni araştırma alınan sonuçların doğruluğunu gösterecektir. Şimdi buna çalışıyoruz" dedi.

Omega3 yağ asitlerinin hiçbir yan etkisi olmadığı için çok iyi bir tedavi yöntemi olduğunu dile getiren Amminger, omega3 kullanmak isteyen hastaların bilimsel sonuçların henüz belirli düzeyde olduğunu bilmesi gerektiğini de söyledi.

© SONHABER.NL