2015 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 312 daha az binek aracı çalındı.

Yapılan açıklamaya göre 2014 yılı ile kıyaslandığında bu yıl araç hırsızlığı sayısı yüzde 6 düştü. Özellikle yeni güvenlik sistemleri ile orijinal anahtar olmadan bir arabayı çalıştırmak oldukça güçleşti.

Üç yaş veya daha genç araçlardaki hırsızlık sayısının yüzde 15 düştüğü belirtiliyor. Bu kategoride yeni Volkswagen araçlarda çalıntı sayısı 175 adet, BMW’lerde de 64 adet daha düşük çıkıyor.

Araç Suçları ile Mücadele Derneği (De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit -AVc) rakamları yeni araç sahiplerini oldukça memnun ediyor. Hırsızlar ise daha çok daha yaşlı araçlara yöneliyor. Hırsızların tercih ettiği araçlar 4-6 yaş aralığındaki araçlar. Bu kategorideki araçlar arasındaki hırsızlık yüzde 18 artmış durumda.

Alman araçları yine gözde

Her ne kadar yeni araç hırsızlığı sayısı düşmüş olsa da hırsızların tercih ettiği markalar değişmiyor. Araç hırsızların en fazla tercih ettiği marka Volkswagen. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde çalınan Alman araçlarını sayısı 1595 olarak belirtiliyor. Elde edilen rakamlara göre çalıntı araçlar arasında marka sıralaması şu şekilde: BMW (458 adet), Audi (363 adet), Mercedes (285 adet) ve Opel (253 adet).

© SONHABER.NL