Bütçe Bilgileri Ulusal Enstitüsü (Nibud) direktörü Gerjoke Wilmink orta dereceli gelirliler için endişenin daha da büyüdüğünü dile getirdi.

De Financiële Telegraaf ‘a bir röportaj veren Nibud direktörü Gerjoke Wilmink, yıllık kazancı 30.000 ile 45.000 euro arasındaki orta direk vatandaşın durumunun giderek zorlaştığını dile getirdi. Wilmink, bu gruptakilerin satı alabileceği veya kiralayabileceği evlerin giderek azaldığını, bu kişilerin de genellikle bütçesini aşan konutlarda yaşamak zorunda kaldığına dikkat çekti.

Wilmink’e göre bazı orta direk ve özellikle tek gelirli aileler, ödeneklilerin konumundan daha kötü şartlarda yaşamak zorunda kalıyor. Öte yandan devlet yardımları açısından bakıldığında da bu ailelere ödenen birçok yardımın kesintiye uğradığını söyleyen Nibud direktörü, örnek olarak verilen kira yardımlarını gösterdi.

Wilmink, bazı durumlarda zorunlu olarak serbest meslek sahibi olan kişilerin de büyük maddi zorluklar yaşadığını, iş dünyasına bakıldığında bu kişilerin her şeyi ayarlamakta zorlandığını ve emeklilik veya sigorta gibi yükümlülüklerde halen daha yasal çerçevelerin net bir şekilde çizilmediğini dile getirdi.

Nibud direktörü, para ve ödemeler konusunda da genel işlemlerin daha da zor bir hale gelmeye başladığını belirtirken, devletin sorumluluğun büyük kısmını vatandaşların sırtına yüklemeye çalıştığını vurguladı. Wilmink buna örnek olarak vergi sistemi, sigorta ve devlet tarafından verilen yardımları gösterdi.

© SONHABER.NL