Aynı sanal korsanlık olayında çocuklara ait fotoğrafları ve 100 bin 828 ebeveynin bilgilerinin de çalındığı tahmin ediliyor.

Çocuklara bilgisayarla zeka geliştirici oyunlar üreten Vtech firması web sitesi üzerinden yapılan açıklamada dünya çapında toplam 6,4 milyon çocuğun bilgilerinin çalındığı kaydedildi.

Hollandalı çocukların, ad, doğum tarihleri ve cinsiyetlerinin korsanlar tarafından çalınan bilgiler arasında yer aldığını belirten Motherboard sitesi yetkililer, aynı zamanda fotoğraf, sesli kayıt ve yazılı görüşmelerin de çalındığını ve ellerinde buna dair belgelerin olduğunu duyurdu.

Sanal korsanlar çocukların bilgilerinin dışında, 100 bin 828 ebeveyne ait isim, email, ip adresi, posta adresi, gizli soru ve giriş kodlarının da çalındı. Kişilere ait kredi kartı bilgileri ise başka bir şirket tarafından korunduğu için çalınma riski ile karşılaşmadı.

Vtech soygunun büyük ihtimalle 14 Kasım – 24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiğini, olayın nasıl meydana geldiğinin araştırıldığını duyurdu.

© SONHABER.NL