AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Hollanda’ya yaptığı iki günlük ziyaretde deyim yerindeyse ayağının değmediği yer kalmadı.

AK Parti Hollanda Seçim Koordinasyon Merkezi'nin seçim çalışmaları dolayısı ile Hollanda’da bulunan Metin Külünk toplam 10 salon proğramı ve esnaf ziyareti yaptı.



Dün, AK Parti Den Haag ( Lahey) SKM’nin kahvaltı proğramı ile güne başlayan Külünk, Den Haag’da yaşayan yaklaşık 60 kişi ile bir araya geldi.
Daha sonra Rotterdam’da Ak Parti Rotterdam SKM üyeleri ve basın mensupları ile Simit Sarayı’ında bir araya gelen Külünk, Yoğum Türk esnaflarının bulunduğu Rotterdam West’de onlarca Türk esnafı ziyaret ederek gül dağıttı.



Esnaflarla bire bir sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen Külünk, günün üçüncü durağı Eindhoven’a hareket etmeden yaptığı değerlendirmede; " Şu ana kadar edindiğim izlenimlere göre Hollanda'dan seçimlere katılımın bir önceki seçime göre en az yüzde 30-35 daha yüksek olacağını görüyorum" dedi.



MHP tabanında Ak Partiye kayma var

Külünk, şöyle konuştu "Artık biz sadece fabrikalarda çalışan değiliz. Avrupa'da artık biz ekmek teknesi kuran, iş yeri açan, yanında insan istihdam eden, çalıştığı ülkeye karşı sorumluluklarını yerine getirmek için vergi ödeyerek yaşadıkları toplumlara değer katıyoruz. Dün bu değer fabrikalarda emek üzerindendi bugün emek artı üretmek, artı istihdam sağlamak ve ilaveten vergi vermek üzerine güçlü bir vatandaşlık varlığımız var. 7 Haziran seçimlerinde 'biz sandığa gitmezsek de olur, AK Parti zaten kazanacak' noktasında sandığa gitmeyenlerin pişmanlıklarını, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tabanında çok ciddi bir AK Parti'ye kaymanın olduğu, ülke ve millet meselesi esas olduğunda tavır koyan bir MHP tabanı gördüm" dedi.



Bu zaman kadar gelmediğimiz için suçluyuz

Hollanda’nın Eindhoven şehrinde ilk buluşmayı Ak Parti Eindhoven SKM Kadın Kolları ile gerçekleştiren Metin Külünk, onuruna verilen akşam yemeğinin ardından vatandaşların sorunlarını dinledi ve ardından yaptığı konuşmada, “ Bu ziyaretimde Hollanda’nın Amsterdam Rotterdam ve Den Haag’dan ibaret olmadığını gördüm. Bu zamana kadar sizleri ihmal ettiğimiz için suçluyuz. Arnhem Venlo Maastricht’de bulunan vatandaşlarımızın serzenişlerini yerinde ve haklı buluıyorum. Bizler Türkiye’de evimize üç dakika mesafede oyumuzu kullanırken sizler 130 kilometre gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bunu ülkemiz için, vatan için, doğduğunuz topraklar için, daha güçlü bir Türkiye için yapıyorsunuz. 2019 yılında Avrupalı Türklere seçilme hakkının verilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Dış güçler tarafından Türkiye üzerine oynanan oyunları bozmak için sadece sizlerin oy vermesi yetmez. Giderken komşunuzu, arkadaşınızı ,çevrenizi de sandık başına götürmek için gece gündüz demeden çalışmak zorundayız. Bu davaya sahip çıkan siz hanım kardeşlerimize büyük görev düşüyor” dedi.



Bu zamana kadar ilk kez Türkiye’den gelen bir veklilin kendilerini ziyaret ettiklerini belirten kadınlar, bu ziyaretin kendilerini ziyadesi ile memnun ettiğini ifade ettiler. Külünk 1 Kasım seçimlerinden sonra AK Partinin Hollanda’da yeni bir yapılanma içine girerek Hollanda’nın en ücra köşelerinde yaşayan vatandaşların bile ayağına gidileceği sözünü verdi.

Çözüm silahla terörle olmaz

Daha sonra Eindhoven’da bulunan Vatan Spor Kulübünde bir gurup vatandaşla buluşan Külünk’e sevgi gösterilerinde bulunan Einhoven’da yaşayan Türkler, Türkiye’de yaşanan terör olaylarının kendilerini ne kadar üzdüğünü dile getirerek opresyonların devam etmesini, hükümetin bu konuda taviz vermemesini istediler.

Ankara’da 10 Ekim sabahı yaşanan terör olayında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Külünk, “Silahlar toprağa gömülmedikçe, terör örgütü kayıtsız şartsız silahları bırakmadıkça operasyonlar devem edecektir. Çözümü silahta arayanlar hüsrana uğrayacaktır. Biz her türlü fikrin, düşüncenin dile getirlmesine tartışılmasına, demokratik şartlar içerinde konuşulmasına çözüm aranmasına karşı değiliz, Çünkü yaşama hakkı kutsaldır” dedi.



Burada’da vatandaşlardan daha önce ziyaret ettiği yerlerde olduğu gibi söz alan Külünk, 1 Kasım’da AK Parti’nin tek başına iktidar olacağına bir kez daha inandığını söyledi.

“Amaçları Erdoğansızlaştırmak “

Günün son proğramı ise Hollanda’nın Uden şehri oldu. Saatler öncesinden Uden Şehrinde Van der Valk Otelinin konferasn salonunu dolduran kadınlı erkekli Yüzlerce Hollandalı Türk Külünk’ü büyük bir sevinç gösterisi ile karşıladılar.



Uden şehrinde de iki saatten fazla Hollandalı Türklere hitap eden Külünk, dış güçlerin gelişmiş refah seviyesi yükselmiş, yıllık gayri safi milli hasılanın kişi başına 20 bin dolar olduğu, bölgesinde ve dünyada denge unusuru söz sahibi Güçlü bir Türkiye’yi istemeyen dış güçlerin önündeki tek engel Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğandır. Bu yüzden AK Partinin tek başına iktidar olmasını istemeyenlerin tek amacı Koalisyonlarla yönetilen ve Erdoğansızlaştırılmış bir Türkiye istiyorlar.

Çünkü Sayın Erdoğan, Türkiye’nin iddialarının adıdır. Dolayısıyla iddialı bir Türkiye’ye tahammül edemeyenler, geçmişte tarih de bize bunu öğretiyor ki bu iddianın sahiplerinden kurtulmak istiyor. Bu son saldırı, Gezi’den itibaren başlayan bu sürecin bir devamıdır.

Ankara’daki terör saldırısı Türkiye’nin birliğini, huzurunu ve varlığını hedef bu saldırıdan umulan, Türkiye’nin bütünlüğünü berhava etmektir. Türkiye’nin bütünlüğünün sembolü Sayın Erdoğan’ı Beştepe’ye tutsak etmek istiyorlar ve dikkat edin yapılan ilk açıklamaların hepsi Sayın Erdoğan’a saldırı mahiyetinde. Dünyanın her ülkesinde milli birliğe kastedildiği zaman siyasi partiler bütün farklılıkları bir tarafa bırakır, bir araya gelerek milli bir duruş sergilerler. Bu saldırıdan dahi bir hükümet devirme sonucu çıkarmak isteyen maalesef muhalefet ve belli çevreler var”dedi.

90 bin oyla iktidara gelemedik!

Koalisyona tutsak edilmek istenen Türkiye’nin bu badireyi atlatarak, yükselişine devam edeceğine inadığını sık sık vurgulayan Külünk, “Yurt dışında 2 milyon 854 bin vatandaşımızın oy hakkı var. Geçtiğimiz seçimde katılım arzu edilen noktada değildi. Ben AK Partiyi Siz Avrupa’da yaşayan kardeşlerimin iktidara taşıyacağına inanıyorum. Sizlerin oyları Türkiye’de illere dağıtıldığında o illerde çıkarılcak öşlletvekli sayını önemli ölçüde etkiliyor. Mesela 7 Haziran seçimlerinde Avrupalı Türk kardeşlerimizden 90 bin daha oy alabilseydik şu anda AK Parti tek başına iktidarda olacaktı. O yüzden bir oy,dan ne olacak, nasıl olsa AK Parti kazanır şeklinde düşünmeyin. Bakın size şunu kesinlikle söylüyorum Ak Partinin iktidara gelmesini sizin oylarınız belirleyecek. Eğer Avrupa’da Ak Parti en az 650 bin oy alırsa tek başına iktidardır. Bu yüzden Hollanda’da Büyük Türkiye’ye gönül vermiş kardeşlerimiz sandık bölgelerine ihtiyaç olduğu kadar otobüs kaldırmaya söz verdiler. “ dedi.



Programın sonunda sorulan sorulara cevap veren Külünk, Başbakanımız daha önce sizler için ne söz vermişse geöerlidir. 7 Haziran seçimlerindeki 10 Madeelik müjdenin çoğu hayata geçirildi. Sizlerin sorunlarını biliyoruz. “ dedi.

Bir vatandaşın, “ Bu seçimler de de daha önce olduğu gibi Cumhurbaşkanımız meydanlara inecek mi?, Cumhurbaşkanımızın meydanlara inmesi ters tepki yapmış olmaz mı 7 Haziran seçimlerinde alınan sonuçlara bakıldığında” dedi.

Bu değerlendirme soru üzerine Külünk, “ Aksine Cumhurbaşnamızın meydanlara inişi isabetli ve yerinde olmuştur. Çünkü bir davanın bir lideri olur. Bizim davamızın bize inanların lideri de Cumhurbaşkanımızdır. Rahmetli Adnan Menderese, Turgut Özal’a oynanan oyunu Cumhurbaşkanmıza oynamak istiyorlar. AMa sizler bu oyunu oyunuzla bocaksınız” diyen Külünk, kendisini dinlemeye gelen Ak Partililerin kendisi ile birlikte fotoraf çektirme yarışının ardından gece geç saatlerde seçim çalışmalarına destek vermek için Belçika’ya hareket etti.

SONHABER.EU