Belçika'nın Flaman bölgesi Zaventem de okuduğu okulda Türk bayrağına hakaret eden Ermeni kökenli gencin videosunu sansürleyerek kamuoyuyla paylaşan gazeteci Suat Bezeng hakkında soruşturma başlatıldı.

TÜRK BAYRAĞINI YERE ATIP ÇİĞNEDİ

31 Mayıs 2017 tarihinde aynı okulda okuyan bir Türk vatandaşı tarafından ödevi için götürdüğü bayrağı eline geçiren Ermeni genci M.O (19) önce hakaret ettiği bayrağı daha sonra yere atarak ayaklarıyla çiğnedi ve bütün bunları filme kaydetti.

SKANDAL VİDEOYU SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞAN SUAT BEZENG HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından yine aynı okulda okuyan bir flaman öğrenci tarafından kendisine ulaştırılan videoyu paylaşan yerel bir gazetenin genel yayın yönetmeni Suat Bezeng hakında soruşturma baslatıldı.

Videonun kısa bir zamanda sosyal medyada dağılması sonrasında tehditlere maruz kalan Türk gazeteci Suat Bezeng "Belçika'da Ermeni lobisinin Türk toplumuna karşı yaklaşımı boyut değiştiriyor" diyerek hakkında başlatılan soruşturmanın provoke edici olduğunu ifade etti.

SUAT BEZENG İFADE VERECEK

Sosyal medya üzerinden yoğun destek mesajları alan Suat Bezeng 23 Eylül 2017 Cumartesi günü Brüksel'e bağlı Schaerbeek polis karakolunda konu ile alakalı ifade verecek.

Sabah.de