ALMANYA

Paris-Berlin yüksek hızlı tren seferleri Aralık'ta başlıyor, yolculuk 8 saate düşecek

Almanya ve Fransa demir yolları arasında varılan anlaşma ile Berlin – Paris arası sekiz saate iniyor. Yüksek hızlı trenler Aralık ayında hizmete giriyor.

Abone Ol

Almanya ve Fransa’nın başkentleri Berlin ile Paris’i demir yolu ile birbirine direk olarak bağlayan hat 16 Aralıkta hizmete giriyor. İki şehir arasındaki mesafeyi sekiz saate indiren bu hat için Ekim ayı itibaren rezervasyon yaptırılabilecek.

Deutsche Bahn ve Fransız demiryolu SNCF Voyageurs tarafından ortaklaşa işletilen ICE trenleri Frankfurt Süd, Karlsruhe ve Strasbourg üzerinden seyahat ediyor. Berlin'den Paris'e doğrudan ICE hattı ile iki ülke arasındaki günlük sefer sayısı 24'ten 26'ya çıkacak.

Elde edilen bilgiye göre 111’i birinci sınıfta olmak üzere toplam 444 koltuk kapasiteli tren Berlin Merkez İstasyonu'ndan sabah 11:54'te kalkacak ve plana göre, 19:55'te Paris Est'e ulaşacak. Sabah 9.55'te Fransa'nın başkentinden kalkan tren ise akşam 18.03'te Berlin'e varacak.

Tren güzergahın bazı kesimlerinde saatte 320 kilometre azami hıza ulaşacak.

Biletler ikinci sınıfta 59 euro'dan, birinci sınıfta ise 100 euro'dan satışa sunulacak. Aralıkta başlayacak tren seferleri için Ekim ayının ortasından itibaren rezervasyon yapılabilecek.

Saarland'dan Berlin seferi (Pfalz üzerinden)
Deutsche Bahn ayrıca Aralık ortasından itibaren Saarland'dan Berlin'e ek bir ICE bağlantısı sağlanacağını açıkladı. Bu hattaki seferler sabah saat 3.28'de Saarbrücken'de başlıyor ve altı buçuk saat sonra saat 20.04'te Berlin Merkez İstasyonu'nda sona eriyor. 

Bu hattaki araduraklar ise şu şekilde: Homburg (Saar), Kaiserslautern, Neustadt/Weinstraße, Mannheim, Darmstadt ve Frankfurt Hbf. 

Ters yönde ise sabah 7.57'de Berlin’den başlayan sefer saat 14.40'ta Saarbrücken'de son buluyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Wikimedia

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.