Hollanda'nın Utrecht şehrinde Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA)’ın düzenlediği gösteride olaylar çıktı.

Utrecht Vredenburg meydanında PEGIDA taraftarları, Janskerkhof bölgesinde ise Uluslararası Sosyalistler toplandı. Pazar günü gerçekleşen gösterilerde belediyenin daha önce aldığı karar gereği yürüyüş yasağı getirilmişti. Polisi gösteri alanlarında geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Güvenlik nedeniyle şehrin merkezindeki birçok sokağı yaya ve araç trafiğine kapatan polis, birbirlerine saldırmaya çalışan grupları atlı birlik ve çevik kuvvetin yardımıyla dağıtmaya çalıştı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği gösterilerde 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

https://www.youtube.com/watch?v=b0ngzoRJEQA

İslam karşıtı sloganların yazılı olduğu pankartlar taşıyan PEGIDA taraftarlarının gösterisinde yapılan konuşmalarda, göçmen ve Müslümanların sınır dışı edilmesi istenirken, ülkedeki cami ve İslam okullarının kapatılması talebinde de bulunuldu.

Düdük çalıp slogan atarak PEGİDA taraftarlarına cevap veren Uluslararası Sosyalistler ise Müslümanları destekleyen "İslam'ı seviyorum", "PEGIDA'ya son", "Faşizme karşı el ele" yazılı pankartlar taşırken “Hollanda'da faşizme yer yok" sloganları attı.

Bugün Savcılık tarafından yapılan açıklamada da PEGİDA yetkilisi Raffie Chohan’ın yaptığı Müslüman karşıtı konuşmaların incelemeye alındığını kaydetti.

SONHABER.EU