Ailesinin evindeyken aşırı alkol alan ve ailesi ile büyük bir tartışmaya giren Alex gelen polislerce kelepçelenerek polis aracına bindirildi. Ancak bir ayrıntı Alex’in bu durumdayken dahi ek bir ceza almasına neden oldu. “Emniyet kemeri!”

Rotterdamlı 27 yaşındaki Alex, 10 Ocak günü aşırı alkol alarak ailesi ile tartışmaya başladı. Olayların çığırından çıkması aile içinde kavga dövüşün başlaması üzerine olay mahalline gelen polisler Alex’i tutuklamak zorunda kaldı ve ellerini kelepçeleyerek polis otosuna bindirdi.

Yaşanan olaylar hakkında ertesi gün çok fazla bir şey hatırlamadığını belirten Alex AD gazetesine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta 149 euroluk bir trafik cezası aldığını ve bu cezanın polis otosundayken emniyet kemeri takmadığı için gönderildiğini belirtiyor.

“Gelen cezadan hiçbir şey anlamadım. Ceza kağıdındaki araç plakası numarasını RDW sitesinden araştırdığımda, karşıma polis otosu çıktı. Akıl almaz bir durum” diyen Alex’in avukatı Winston de Brouwer, aldığı bu davayı “tuhaf” olarak nitelendiriyor. Tutuklanan kişilerin sorumluluğunun polise ait olduğunu belirten Avukat müvekkilinin güvenli bir şekilde transportunun gerçekleştirme sorumluluğunun da polisin üzerinde olduğunu belirtiyor.

Bazı kişilerin bu tür tutuklama hallerinde polise karşı aşırı mücadele verdiğini de hatırlatan Avukat de Brouwer “Yine de polisin görevi emniyet kemerinin açılmamasını sağlamaktır” diye de ekliyor.

Gazeteye açıklama yapan polis sözcüsü ise bazen memurların tutukluların kendi hayatlarını riske atmamaları için zor kullanmak zorunda kaldıklarını, olayda adı geçen polis memurlarının gerekeni yaptıklarını belirtti. Sözcü ayrıca Alex’in olay günü kullandığı alkol ve uyuşturucunun arkasına sığındığını, birkaç sefer bilerek emniyet kemerini açtığını ve aynı akşam polis memurlarını ölümle tehdit ettiğini söyledi.

© SONHABER.EU