TRT Çocuk'un sevilen çizgi filmlerinden Rafadan Tayfa karakterlerinin tiyatro gösterisi, Almanya'nın Köln kentinde yoğun ilgi gördü.





Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının organize ettiği gösteri, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.





Ücretsiz tiyatro gösterisi, iki seans şeklinde planlanmasına rağmen yoğun ilgi nedeniyle 4 seans sunuldu.





Çocuklar, Rafadan Tayfa'nın sevilen kahramanları Akın, Hayri, Mert, Kamil, Sevim ve Hale'yi izleyebilmek için aileleriyle birlikte yüzlerce metrelik kuyruk oluşturdu.





Gösteriye gelen çocuklara Rafadan Tayfa kahramanlarının fotoğraflarının basılı olduğu bez çantalar içinde çeşitli hediyeler verildi.





Rafadan Tayfa kahramanları Avrupa turnesi kapsamında yarın Almanya'nın Duisburg, 26 Nisan'da Hamburg, 27 Nisan'da Hannover, 28 Nisan'da Berlin ve 30 Nisan'da Münih kentlerinde sahne alacak.





Çizgi film kahramanları ayrıca 1 Mayıs'ta Avusturya'nın Dornbirn kentinde, 3 Mayıs'ta da Viyana'da çocuklarla buluşacak.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!





Kaynak: AA