Waalwijk’daki TweeSteden Hastanesinin otoparkında uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden 28 yaşındaki hemşire Linda van der Giesen’ın bu acı ölümü ile ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor.

Sosyal Paylaşım sitesi Facebook üzerinden açılan “RIP Linda van der Giesen” adlı taziye sayfasında vatandaşlar üzüntülerini dile getiriyor, Linda’nın yakınlarına baş sağlığı diliyor. “Bir yıldız cennette. Çok erken bir gidiş” sözlerinin yoğunluk kazandığı sayfada deyim yerinde ise yakılan dijital mumlar yaşananlara olan isyanı da dile getiriyor.

Linda için taziyelerini iletmek isteyenlere yönelik olarak açılan condoleance.nl sayfası da büyük yoğunlukla ziyaret ediliyor.

Öte yandan Linda’yı öldürmekle suçlanan 37 yaşındaki Zevenbergenlı John F. adlı gencin de Salı günü polise teslim olduğu belirtiliyor. Polis şuana kadar henüz bu konuda bir açıklama yapmış değil.

2010 yılından bu yana TweeSteden Hastanesinin plastik Cerrahi bölümünde çalışan Linda van der Giesen, 4 yaşında bir erkek çocuğu annesiydi.

© SONHABER.NL