Rotterdam, 6, 7 ve 8 Eylül tarihlerinde Erasmus Köprüsü ve çevresindeki limanlar ile rıhtımlarda gerçekleşen yıllık denizcilik etkinliği Dünya Liman Günleri'nde yeniden yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor.

Programda Rotterdam limanı ve limanda çalışmakla ilgili gösteriler, sunumlar, geziler ve aktiviteler yer alıyor. Bu yıl 47.'si düzenlenen etkinlik, geçtiğimiz yıllarda 350.000 ila 400.000 arasında ziyaretçi çekti.

Yeni festival alanı
Bu yıl Dünya Liman Günleri'nde yeni olan Festival Alanı, etkinlik sırasında merkezi bir buluşma noktası olarak hizmet veriyor. Bu alanda gün boyu ve akşam performanslar, röportajlar, tartışmalar, kültürel ve denizcilikle ilgili eğlenceler, yeme-içme alanları ve çocuklar için aktiviteler yer alacak. 

Festival Alanı, Kop van Zuid'de Cruise Terminal ile World Port Center arasındaki geniş açık alan olan Baltimoreplein'de bulunuyor.

Ayrıca hafta sonu boyunca ziyaretçiler, Rijnhaven'deki yakın zamanda toprakla doldurulan alanı gezebilecekler. Bu bölgede önümüzdeki yıllarda binlerce konut, bir park ve bir plaj yapılması planlanıyor.

Aboutaleb'den açılış
Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Cuma sabahı saat 10.00'da Dünya Liman Günleri'nin açılışını yaptı. Aboutaleb'e, Liman İşletmesi CEO'su Boudewijn Siemons, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral René Tas ve Dünya Liman Günleri organizasyonunun başkanı Niels Woudstra eşlik etti.

Etkinlik Pazar gününe kadar devam edecek.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Arşiv

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda'da namus davası nedeniyle öldürülen genç kızın davası başladı Hollanda'da namus davası nedeniyle öldürülen genç kızın davası başladı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş