NRC gazetesinin bağımsız bir polis araştırmasına dayandırdığı haberine göre, Rotterdam Merkez'de yaklaşık 230 polisin çalıştığı ekipte uzun süredir ırkçılık, ayrımcılık, cinsel taciz, zorbalık, alkol kullanımı ve sokakta aşırı şiddet kullanımı gibi sorunlar yaşanıyor. Bu durum Hollanda Polis Birliği’nin yaptırdığı bir araştırmada belgelenmiş oldu.

Gazete, Hollanda Polis Birliği’nin talebi üzerine Rotterdam Emniyeti'nde Haziran ayında yapılan bağımsız inceleme sonuçlarının bilhassa gizli tutulduğunu belirtti.

NRC ile adını vermeden konuşan altı polis memuru, polis biriminde ırkçılık ve cinsiyetçilik olduğunu doğruladı. Bir polis memuru, ırkçı yorumlar ve cinsel taciz nedeniyle bazı meslektaşlarının uzun süre hastalanıp evde kaldığını, ancak zorbalık yapanların cezasız kaldığını belirtti. Açıklama yapan polislerden biri, 30 yıldır bu mesleği yaptığını ancak meslektaşlarının hâlâ kendisine ırkçı ifadeler kullandığını ifade etti.

Araştırmada, ekip içinde kadın meslektaşların dış görünüşlerine ve "cinsel özelliklerine" göre değerlendirildiklerine dair iddialar ortaya çıktı. Ayrıca, bazı günlerde polislerin emniyete gizlice alkol getirdiği ve aşırı alkol tükettiği iddia edildi.

Hollanda'da ailesinden ayrı yaşayan öğrenciler için verilen ek ödenek sona erdi Hollanda'da ailesinden ayrı yaşayan öğrenciler için verilen ek ödenek sona erdi

Gazeteye konuşan bir başka memur ise bazı meslektaşlarının vatandaşlara karşı aşırı sert davrandığını, coplarla vurup cep telefonlarını kırdıklarını ifade etti. Özellikle gece denetimlerinde bu tür olayların yaşandığını belirtti.

Gazete, Rotterdam polis şefi Fred Westerbeke’nin konuya ilişkin soruları yanıtlamayı reddettiğini bildirirken, polis sözcüsü, durumun kabul edilemez olduğunu ve sürdürülebilir bir güvenli çalışma ortamı yaratmak için bir plan hazırlandığını aktardı.

Hollanda Polis Birliği, ekip içindeki güvenliği geri getirmek için adımlar atılacağına dair güven duyduğunu ifade etti. Birlik başkanı Nine Kooiman, "Dışarıdaki yoğun durum, ekibin içinde de yankı buluyor ve bu, hoş görülemeyecek bir davranışın çıkış noktası oluyor" şeklinde konuştu.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Google streetview

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş