HOLLANDA

Rotterdam’da bıçaklı saldırı: 1 kişi öldü, saldırgan dahil 2 kişi yaralandı!

Rotterdam’da meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, saldırgan dahil iki kişi yaralandı. Saldırgan, çevredekilerin müdahalesiyle yakalandı.

Abone Ol

Rotterdam'daki Erasmus Köprüsü'nün dibinde Perşembe gecesi gerçekleşen bıçaklı saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi, iki kişi ise ağır yaralandı. Saldırgan çevredekilerin müdahalesi ile etkisiz hale getirildi.

Polis tarafından açıklanan son güncel bilgiye göre, saldırgan Amersfoort'da ikamet eden 22 yaşında bir adam. Poliste sabıkası olduğu bilinen şüphelinin, hangi suçlardan tanındığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Olay sırasında 32 yaşındaki bir Rotterdamlı hayatını kaybetti. 33 yaşındaki İsviçreli bir adam ise ağır yaralandı, tedavinin devam ettiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. 

Görgü tanıklarının ifadeleri: Rastgele saldırdı
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, bir adam köprünün altında rastgele insanlara bıçakla saldırdı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltına alınan kişinin de yaralı olduğunu bildirdi. Her iki yaralı da hastaneye kaldırıldı.

Olayın, Willemsplein'deki Remastered Müzesi yakınlarında meydana geldiği belirtiliyor. Olay anında müzede bulunan insanlar tahliye edildi ve bölge güvenlik şeritleriyle çevrildi.

‘İki büyük bıçak’
Olay yerindeki görgü tanıkları, gözaltına alınan adamın "açıkça birçok kişiyi hedef aldığını" ifade etti. Adamın, elinde iki büyük bıçakla etrafta dolaştığını belirten görgü tanıkları, ayrıca 'Allahuekber' diye bağırarak orada tesadüfen bulunan birine saldırdığını aktardı.

Meydanda bulunan diğer kişiler, restoranın da yer aldığı alanda kendilerini adamdan korumaya çalıştı. Sonunda, olay yerinde antrenman yapan 32 yaşındaki kişisel kickboks antrenörü Reniël Renato David Litecia, adamı etkisiz hale getirdi.

Reniël, basına yaptığı açıklamada, gördüklerinden sonra harekete geçerek elindeki iki sopa ile saldırganı bayılttığını belirtti. Remastered Müzesi'nin ziyaretçilerinin de saldırgana sandalye fırlattığı bildirildi.

Saldırgan yaralı olarak yakalandı
Polis sözcüsüne göre, olay büyük olasılıkla yakınlardaki bir otoparkta başladı. Otoparkta bir kişi ağır yaralandı. Şüpheli daha sonra meydana çıkarak ikinci bir kurbanı daha yaraladı. Ancak bu kişi, ne yazık ki hayatını kaybetti.

Polis sözcüsü, "Bar-restaurant Prachtig’in terasında olaylar patlak verdi. Şüpheli, Remastered Müzesi yakınında çevredeki insanlar tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırgan da yaralı olarak yakalanarak hastaneye kaldırıldı" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, tanıkların saldırganın 'Allahuekber' diye bağırdığı yönündeki ifadelerini de soruşturmaya dahil etti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.