Hollanda’da sosyal yardım alanlara dil şartı devam edecek Hollanda’da sosyal yardım alanlara dil şartı devam edecek

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Rotterdam’da düzenlenen Birinci Kuşak’a Saygı etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik Rotterdam Belediyesi’nin maddi katkısı ile Misafir İşçi Anıtı Çalışma Grubu adına Ömer Hünkar Ilık ve Zeki Baran tarafından düzenlendi.

Anma 03

Toplantıya DENK Partisi yetkilileri ve İşçi Partisi/Yeşil Sol Grubundan iki milletvekilinin yanı sıra, ülkesel ve yerel birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Anma Toplantısını babası da birinci kuşaktan Faslı bir misafir işçinin kızı olan Hanan Cherif yaptı. Hanan sunumunun başında babası ile bir anısını paylaştı. Yıllık tatillerinde her seferinde minibüsle Fas’a gittiklerini ve her seferinde yolculuğa Cuma günü çıktıklarını belirten Cherif, “Bu sebeple orta okulumu bitirildiğim yıl cuma akşamı düzenlenen mezuniyet konserine katılamadım.” dedi.

Anma 01

Anma Toplantısında misafir işçileri temsilen, 1970 yılında Türkiye’den gelen Karabey Baran, 1969 yılında Fas’tan gelen Abdelrahmanne Rhyani ve 1962 yılında İspanya’dan gelen Juan Arnau Esteller saygıyla anıldı. Belediye başkan Yardımcısı son anda hastalanan Karabey ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden Esteller’ın çocukları ile Rhyani’ye birer buket ve Rotterdam Belediyesinin armasının olduğu seramikler taktim etti.

"Hepimiz Rotterdamlıyız.”

Anma 02

Anma toplantısında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Faouzi Achbar, Rotterdam kentinde 190 farklı ülkeden gelen insanın birlikte yaşadığına vurgu yaptı. Göreve ilk geldiğinde katıldığı bir toplantıda sürekli gerçek Rotterdamlılar tanımının kullanıldığını ve bunun üzerine çok düşündüğünü söyleyen Achbar, hiç kimsenin kendisini gerçek Rotterdamlı, başkalarını gerçek olmayan Rotterdamlı diye ayırmaya hakkının olmadığına dikkat çekerek “Bu kentte yaşayan hepimiz Rotterdamlıyız.” dedi.

"Bu çeşitlilik Rotterdam'ın gücüdür"

Zeki Baran-2

IOT Başkanı Zeki Baran ise konuşmasında misafir işçilerin  Rotterdam'ın savaş sonrası ekonomisinin muazzam bir şekilde büyümesine katkı sağlayarak kentin bugünkü haline gelmesine yardımcı olduklarını dile getirdi. Baran “Bugün, bu öncülerin torunları olan yaklaşık yüz yirmi bin insan Rotterdam’da yaşıyor. Yani kentteki her 5 kişiden birisi. Benim gibi göçmen kökenli insanların topluma her düzeyde katkıda bulundukları bir gerçektir. Bizler kamu ve şirket yöneticisi, alt yapı çalışanı, bilim insanı, sanatçı, öğretmen, sağlık profesyoneli ve daha nice meslek erbabı olarak her alanda topluma katkı sunuyoruz. Bu çeşitlilik Rotterdam'ın gücüdür.” İfadelerini kullandı.

Ianma 04

Anma toplantısından çıkan konuklar Rotterdam’ın Güneyinde yer alan ve göçmen kökenlilerin yoğun yaşadığı Afrikaander Park’a yürüdüler ve parkta 2023 yılında açılışı yapılan Misafir İşçi anıtına yanlarında getirdikleri ışıkları, çelekleri ve çiçekleri bıraktı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.