HOLLANDA

Hollanda’da çocuk istismarıyla suçlanan adama mahalle dayağı!

Rotterdam'da bir semtte, iki çocuğu evine aldığı iddia edilen adama mahalle dayağı atıldı. Mahalle sakinleri ayrıca pazar günü çocukların güvenliği için protesto yaptı.

Abone Ol

Rotterdam’ın Crooswijk semtinde 27 yaşında bir adamın iki çocuğu evine alması mahalle sakinlerinin öfkesine neden oldu. Polisin adamı sorguladıktan sonra serbest bırakması nedeniyle protesto gösterisi düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Crooswijk’da bir adamın iki çocuğu evine aldığı ve daha sonra çocuklardan birinin adamın yanından kaçarak annesine haber verdiği ortaya çıktı. Polis olaya müdahale ederek 27 yaşındaki adamı “kişinin hürriyetini engelleme” iddiası ile sorguya aldı. Ancak yeterli delil olmadığı için sonra serbest bıraktı.

Mahalleli ise ortamın özellikle çocuklar için güvenli olmadığı gerekçesiyle adamla yüzleşti ve bazı mahalle sakinleri adama saldırdı. Belediye tarafından mahalle sakinlerini yatıştırmak amacıyla bir toplantı düzenlenmiş ve adam da sözü edilen evden ayrılmış olsa da, mahallelinin öfkesi geçmedi.

Çeşitli gazetelerde yer alan haberlere göre adamın oturduğu ev geçtiğimiz hafta içerisinde defalarca saldırıya uğradı. Camları kırıldı ve patlama sesleri duyuldu. Bunun üzerine polis evin pencerelerini tahtalarla kapattı.

Pazar akşamı 50 kişilik bir grup mahalle sakini, sözü edilen adamın bir daha mahallede oturmaması ve tek bir muhatap noktasının oluşturulması amacıyla bir protesto eylemi düzenledi. Evin önündeki meydanda toplanan vatandaşlar yeşillik alana çocuk ayakkabıları bıraktı.Protestocuların elinde "Çocuklarımızın güvenle çocuk olmasına izin verin" ve "Croswijk öfkeli" pankartları olduğu görüldü.


Hart van Nederland'a açıklama yapan bir mahalle sakini "Mahallede artık kendimizi güvende hissetmiyoruz" ifadesini kullandı.

Mahalleli, konut şirketleri ve belediye gibi kurumlar tarafından dinlenmediklerini hissettiklerini ve bu nedenle eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Eylemciler tek bir muhatap noktasının oluşturulmasını talep etti ve bu konuda bir imza kampanyası başlattı.

PowNews’a konuşan bazı mahalle sakinleri ise sözü edilen adamı artık mahallelerinde istemediklerini dile getirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.