Rotterdam Savcılığı; bu hafta Perşembe günü bir kişinin ölmesine ve bir kişinin yaralanmasına neden olan Amersfoortlu 22 yaşındaki Fas kökenli Ayoub M.'nin, terör saldırısı gerçekleştirmeye çalıştığını düşünüyor. Saldırganın yakalanma anına ait görüntüler de ortaya çıktı.

Savcılık, şu anda Ayoub M.'yi “terör amaçlı cinayet ve cinayete teşebbüsle” suçluyor. Şu ana kadar yapılan soruşturmalar, şüphelinin ideolojik bir saikle hareket ettiğine dair ipuçları veriyor. Savcılığa göre, zanlı saldırı sırasında birkaç kez "Allahuekber" diye bağırdı.

Daha önce şiddet olayları nedeniyle hüküm giymiş olan Ayoub M., polis ve adalet sisteminde de tanınan biri. Çevredeki insanlar tarafından etkisiz hale getirildikten sonra ağır yaralanan M., şu anda hastanede tedavi görüyor. 

Soruşturma hala devam ediyor ve olayın başka motivasyonlarla da bağlantısı olup olmadığını araştırıyorlar. Şüphelinin şuanda sadece avukatı ile görüşmesine izin veriliyor.

Saldırı sırasında mahkeme çalışanlarından bazılarının da olay yerinde olması nedeniyle, saldırgan, pazartesi günü Den Haag mahkemesinde hakim karşısına çıkarılacak 

Rotterdam’da bıçaklı saldırı: 1 kişi öldü, saldırgan dahil 2 kişi yaralandı! Rotterdam’da bıçaklı saldırı: 1 kişi öldü, saldırgan dahil 2 kişi yaralandı!

Görüntüler sosyal medyaya sızdı
Bu arada, X platformunda olayın videosu ortaya çıktı. Görüntülerde, uyanık davranan personal trainer Reniël ve çevredekilerin zanlıyı nasıl etkisiz hale getirdiği anlar görülüyor.


Perşembe gecesi Erasmus Köprüsünü civarında gerçekleşen bıçaklı saldırıda 32 yaşındaki bir Rotterdamlı hayatını kaybetti ve 33 yaşındaki İsviçreli bir adam yaralandı. Yaralı kişi hastaneden taburcu oldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi