Bu hafta Pazar günü, Gazze’de yaşananlar, Filistin halkının çektiği zulüm,  bölgede yaşanan soykırım ve savaş suçlarına karşı  bir yürüyüş düzenlenecek. 

Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen yürüyüş 9 Haziran Pazar günü, saat 14:30’de Rotterdam Centraal istasyonu önünde başlayacak.

“Soykırımı durdurun, ateşkes hemen şimdi” yürüyüşünde tren istasyonunda toplanan kişiler, buradan Rotterdam West mahallesindeki Mevlana Camisine kadar yürüyecek. Mevlana Camisi önünde bir bildiri okunacak.

Hollanda'nın 2050'deki nüfusu daha fazla yaşlı ve göçmen kökenlilerden oluşacak Hollanda'nın 2050'deki nüfusu daha fazla yaşlı ve göçmen kökenlilerden oluşacak

Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu adına, yazılı bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Ömer Altay “Efendimiz hazreti Muhammed Mustafa sallallâhu aleyhi ve sellemin sözü her müslümanım diyenin yüreğine mızrak gibi saplanmış olmalı. Hiç olmazsa, fiilen bir şeyler yapmalıyız . Artık kabuğunuzdan biran evvel çıkın, riskler alınsın ve itidalli bir şekilde yapacağımız büyük Filistin dayanışma ve gösteri yürüyüşünü müşterek yapalım.” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2024-05-31 at 18.59.00


©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Temsili

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş